02 juli, 2008

Het Bistrogevoel


krijg je als je bij restaurant Met de Franse Slag gaat eten. Het etablissement aan de Schilderstraat (loopt uit in de Witte de Withstraat) heeft een gezellige uitstraling. Groot maar toch knus.

Frank Naar, die in en met La Vilette een Michelinster behaalde, is de chef kok.

"Ouderwetse" Franse gerechten als SOUPE Á L'OIGNON, ESCARGOTS TRADITIONNELS, TOURNEDOS LIMOUSIN BORDELAISE en TARTE TATIN staan op de kaart. Maar ook verschillende soorten kaasfondue.

Wij aten buiten. Niet een echt geweldige locatie, want je zit gewoon op de stoep. De kans dat er een hongerige voorbijganger en passant een knapperig frietje van je bord jat is niet denkbeeldig.

Het was een stille zondagavond. Het personeel was vriendelijk, doch sloom en niet alert. De bestelde karaf goed gekoelde witte wijn werd een lauwe. De ijsmachine was kapot. Vervelend bij deze temperatuur. Toen ik aangaf dat de wijn allesbehalve koud was, wist ze toch nog ergens een glas ijsklontjes vandaan te toveren.

Wij kozen de entrecôte van het Limousin rund gegratineerd met Café de Paris boter, frites en groentegarnituur - € 21.50. Voor het bakje sla moest bijbetaald worden.

Mijn vlees was van binnen rauw en niet echt warm, terwijl ik om medium had gevraagd. De herkansing was perfect.

Mijn op - en aanmerkingen zijn in dit geval geen reden om niet terug te komen.

Geen opmerkingen: