15 december, 2009

Bewijs



Het is nu twee weken geleden dat ik die bijna-doodsmak maakte.
Ik ben teruggegaan naar de plek des onhelis en ontdekte een drempel tussen de lift en de achtste verdieping. Daar (= het hoogteverschil) ben ik dus over gestruikeld.

Wij hebben al jaren te kampen met de twee personenliften. Regelmatig is er één buiten dienst. De lift waar ik in stond is gewoon helemaal kapot. Op.

Zo blijft hij meer dan eens hangen tussen verdiepingen, klappen de deur met een enorme knal dicht, maakt hij angstaanjagende geluiden, horen wij hem zelfs in ons appartement en is hij wel eens naar beneden gedonderd - inclusief mensen. De lift doet denken aan "De Lift."

Het is dweilen met de kraan open. Om de haverklap worden er herstellingswerkzaamheden uitgevoerd. Reparateurs hebben mij verteld dat vernieuwing noodzakelijk is. Maar er gebeurt vooralsnog niets.

De goederenlift heeft twee weken stil gestaan. Gevolg: iedereen zet zijn fiets beneden in de gang. Wij hebben onze fietsen, vanwege deze rompslomp, maar in de berging laten staan.

Heus, ik heb mij meerdere keren beklaagd bij de verhuurder Meeus en de eigenaar ING.

Gelukkig valt er (nog) niets te claimen. Toch lijkt het me een goed idee het één en ander vast te leggen, voor de zekerheid.

Mijn gehavende gezicht trekt wel weer bij, zij het tergend langzaam.
Morgen moeten wij naar een trouwerij. Ik gebruik geen bruinsel. Sterker nog, ik heb het niet in huis.
Laat ze dan maar denken wat ze willen.

Mijn grieperigheid kan ik ook niet declareren - hoewel ik er wel behoorlijk ziek van ben.

Geen opmerkingen: