23 december, 2009

Stuurloos

**********************
Dat is Laura Dekker, het meisje dat de ene domme streek na de andere uithaalt. Stuurloos zijn ook haar gescheiden ouders die hun kind (na deze escapade) hoogstwaarschijnlijk verliezen. Als zij, zoals nu blijkt, geen grip op hun puberende dochter hebben lijkt uithuisplaatsing onafwendbaar. En naar uithuisplaatsing streeft Jeugdzorg.

Jeugdzorg zou schuldig zijn aan de labiele geestesgesteldheid van Laura. Haar advocaat beschuldigde de rechters van bevooroordeeldheid. Alle instanties hebben het gedaan...................

Maar hoe zit het dan met de verantwoordelijkheid van die ouders?

Als ik mij in deze (met de hete adem van justitie in de nek) situatie zou bevinden, dan zou ik er voor zorgen dat er geen smetje (meer) op mijn en haar blazoen kwam. Ik zou op mijn dochter letten, haar in bescherming nemen, zorgen dat zij haar school netjes afmaakt en haar dan pas het ruime sop laten kiezen.

Toen onze zoon veertien jaar was kon hij niet over zijn spaarcenten beschikken zonder onze toestemming, laat staan dat hij wist waar zijn paspoort lag.

De advocaat van Laura zei dat ze een rustige vakantie wilde en daarom naar Sint Maarten was vertrokken.

Mijn simpele, misschien conservatieve verstand staat hierbij stil.

Laura Dekker is een kind, maar wordt - vooral door haar vader - als een volwassene behandeld. Zie wat hij haar daarmee allemaal ontneemt.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Ik ben het van boven naar beneden met je eens!!!!!

Maar ik denk ook wat we onze eigen maatstaven over dit gezinnetje heenleggen en dat werkt niet.
Het is 'n vreemd gezin met 'n vreemde dochter en zij zullen altijd vreemde beslissingen nemen. In onze ogen.

Ellen ten Bruggencate zei

Janny heeft natuurlijk gelijk, het is mijn mening. Die moest ik even kwijt.

Dat is inherent aan zaken als deze publiekelijk groot uitmeten. En daar is papa Dekker mee begonnen...

Bert zei

Ha Ellen,

Mijn verstand heeft al talloze malen stil gestaan m.b.t. 'het zeilmeisje'. Nu lees ik weer op Elsevier 'De rechtbank is opnieuw gaan kijken hoe ze haar het beste kunnen helpen en haar na dit schooljaar te kunnen laten vertrekken op haar wereldreis'. Wat????? Eerst school afmaken, zou ik zeggen. Zeilen doe je maar in de vakantie en die wereldreis maak je maar als je 18 bent!

En je kunt Laura wel van alles kwalijk nemen, maar de oorzaak van dit alles is natuurlijk die knettergekke vader, die zijn eigen mislukte dromen door middel van zijn dochter waar probeert te maken ....

Fijne Kerst en een Voorspoedig 2010! Ik ga morgen voor het eerst met de London City - Rotterdam vlucht naar NL. Ik had niet zo'n trek in het gebruikelijke vliegveld 'gedoe', dus ditmaal maar een iets duurdere vlucht via twee 'fijne' (kleine) vliegvelden .... :)

Cheers,
Bert

Ellen ten Bruggencate zei

Hi Bert,
natuurlijk wens ik jou ook heel gezellige kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Blijf me (kritisch) volgen!! ;-)

Ik neem aan dat je naar je familie gaat? Volgende week nog tijd voor een koffie of lunch bij Dudok? Wij zijn tot maandagmiddag in Parijs.

Vluchtje LC - 010 is ons (ondanks vertraging) goed bevallen.

Cheers, Ellen

Bert zei

Ha Ellen,

Ja, ik ga even naar mijn ouders voor de Kerst. Maandagochtend weer terug naar de UK :0 ....

Veel pezier in Parijs!

Cheers,
Bert