Mijn moeder had een hekel aan koken en dat proefde je. Het was geen onkunde, maar had puur met geen zin te maken.
Ze was namelijk een kei in het bereiden van heerlijke 'restjes.'
Nu vind ik eten weggooien ook een pijnlijke bezigheid, ondanks dat ik de oorlog niet heb meegemaakt. Vandaar dat ik vandaag van een restje uitgedroogde stol een breadpudding (wij noemden dat vroeger broodschoteltje) maakte.
Het is heel eenvoudig. Meng in een ovenvaste schaal stukjes stol met melk (veel, want het droogt in de oven erg uit), ei en wat gesmolten boter. Zet dat in de oven (200 graden) totdat er een bruin korstje op zit.
Lekker, ook met slagroom of dunne custard (restje van gisteren).
2 opmerkingen:
Moet je aan wentelteefjes denken als je het eet?
Nee - dat niet. Wel aan broodschoteltje, als je dat kent.
Een reactie posten