13 oktober, 2010

Open mind

**************************
Straks ga ik op de weegschaal.
Ik ga nooit op de weegschaal, behalve wanneer ik aan het lijnen ben. En de eerste week zit erop, dus......

Maar eerst moet mij iets van 't hart.
Het betreft mijn blog "Laut" van gisteren. Op Facebook kreeg ik van een Duitse mevrouw (die mij ooit uitnodigde, maar die ik verder niet ken) een nogal heftig commentaar.
Het betrof haar interpretatie, waar ik mij helemaal niet in kon vinden. Ook was de ironie in bepaalde zinnen de dame totaal ontgaan.
Wat mij het meest stak in haar belerende opmerking was dat ene woordje "prejudice". Ze hield me voor dat "Helmut" niet voor alle Duitsers stond.

Nee, niet alle Duitsers zijn moffen (laat ik de koe maar eens bij de horens vatten). Toevallig had ik dat weekend in het hotel van doen met een aantal lieden op wie die term wel betrekking had. En daar maakte ik (gedeeltelijk) melding van.

In eerste instantie heb ik deze mevrouw zo netjes mogelijk geantwoord, waarbij mij het nare gevoel bekroop dat ik mijzelf onrecht aandeed.

Vanmorgen heb haar uit mijn Facebooklijstje geschrapt, waarbij ik wel even moest denken aan mijn blogje "Contacten," van enkele dagen geleden.
Er kwam een mail op terug. Die heb ik ongelezen verwijderd.

In Vertelsels doe ik verslag van wat ik meemaak en/of wat mij bezighoudt.

Ik kan geen rekening houden met hoe mensen interpreteren wat ik schrijf. Dat is hun verantwoordelijkheid, niet de mijne.
*********************************************************************************************************************************************

2 opmerkingen:

Angelien zei

Maar.... hoe is het nu met je weegschaal afgelopen? positief resultaat?

Lijnen zou voor mij ook erg goed zijn. Heb je tips?

vriendelijke groet,
Angelien

Ellen ten Bruggencate zei

Dom, dom, dom. Ben op de weegschaal gaan staan na het ontbijt/koffie. Een klein kilootje lichter.

Ik eet geen koolhydraten.