04 mei, 2011

Big Brother


Evenals Stephan Okhuijsen is Carel Brendel, voormalig AD-journalist en schrijver van onder meer HET VERRAAD VAN LINKS, een meesterlijke blogger.

Zijn gastbijdrage:

"Jammer voor Osama. Hij maakt het eerste lustrum van Vert-el-sels niet mee."

Weblogs komen en gaan. In de amper 2,5 jaar dat ik nu bezig ben op het web, heb ik al talloze veelbelovende vrijetijdsschrijvers zien komen en vooral zien gaan. Alleen de zeer sterken onder ons halen zonder inzinking hun eerste lustrum.

Ellen ten Bruggencate met haar VERT-EL-SELS is vandaag doorgedrongen tot deze superliga van vasthoudende doorzetters.

Waar ligt het geheim van een goed blog? 
Niet bij een briljante vormgeving.
Goede illustraties helpen wel. Ellens foto’s van het dagelijkse leven in Rotterdam spelen een centrale rol in haar VERT-EL-SELS.

Belangrijker nog is dat Ellen haar eigen geluid laat horen over grote en kleine kwesties. Ze is authentiek. Poseert niet. Is niet bang om haar eigen tegendraadse mening te geven. Ze komt met leuke details.

Niemand weet over tien jaar wat hij of zij aan het doen was toen Obama Osama te grazen nam. Behalve Ellen. Zij tikte net op dat moment de naam Osama op.

Daarom is een klein feestje rond het vijfjarig bestaan van VERT-EL-SELS meer dan verdiend. Toch jammer dat Osama het niet heeft mogen meemaken.
******

Geen opmerkingen: