13 augustus, 2011

Visje eten


Zo - wij hebben het gehad met het seizoen.
De laatste huurders zijn vertrokken en wij sluiten de deur voor vreemdelingen. Tot mei 2012 is ons huisje weer ons huisje.

We hebben een goed seizoen gedraaid, dankzij het veelbelovende voorjaar. Toen kon Zeeland Vakantiewoningen de golf van boekingen nauwelijks aan.

Nu is het tandenknarsend schoonmaken en onze eigen spullen tevoorschijn halen. Knarsetandend omdat ik vies ben van de vuiligheid van anderen.
Zo heb ik vanmiddag aangekoekte pannen een uur laten weken in schoonmaakazijn.

Gisteravond (nadat we onze koffers hadden uitgepakt) zijn we een visje gaan eten bij JEANZZ - een gelegenheid direct aan het Grevelingenmeer.
De nieuwe eigenaar doet het heel wat beter dan zijn voorganger.

We kozen slibtongetjes (3 stuks voor €19,50) en kregen vers vis - in bruisende boter gebakken. Perfect.
Ook de frieten waren goed doorbakken. Ik houd van bruine fites - maar dat is persoonlijk.
P. at het bakje aardappelsalade met graagte leeg. De gemengde (prefab) sla liet ik onaangeroerd. Van veraf kon ik zien dat die al uren stond. Slap, droog, verkleurd.

En dan nog even het volgende.
Wie is nou de gierigaard/zeikerd?
"Mijnheer Jeanzz" - omdat hij €0,75 rekent voor een klodder mayo uit een potje (zou hij ook extra rekenen voor mosterd bij kroketten/bitterballen) ?
Of ik - omdat mij dat stoort?
***********

Geen opmerkingen: