26 september, 2007

Floor en Madame Butterfly

Eerst eten bij Floor en daarna naar de opera.

Over het eten kan ik kort zijn. De locatie - verbinding met de schouwburg - is ideaal. We waren er al een tijd niet meer geweest. De reden was het matige eten.
Nu, bij de start van een nieuw seizoen, probeerden we het opnieuw. Maar dat is dan ook meteen de laatste keer geweest (voor dit seizoen).
Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om zoveel vlakke smaken te produceren. De zalm - gemarineerd in zuidvruchten en gegarneerd met wat onaangemaakte sla uit een pakje - lag er bleekjes bij. Het smaakte naar niets. Ook niet naar een eventuele marinade.
Als hoofdgerecht had ik rundvlees op een bedje van ongare (buikkramp opwekkende) boontjes en dito Rozeval aardappels. Gelukkig had ik frietjes bijbesteld, waar ik heel veel zout over strooide.

Helaas lukt het de Floorkeuken niet om van die kant- en klaar maaltijden, die één minuut in de stoomoven of microwave moeten - af te wijken. Alles heeft een rauwsmaak. Het is gewoon niet lekker.
Bediening is prima, evenals de koffie.

Om 8 uur ging de schuifdeur naar de hal van de schouwburg open. Madame Butterfly (1904)van Giacomo Puccini stond op het programma. Het is een prachtige opera met een loodzware rol voor de sopraan Butterfly.

Annemarie Kremer vertolkte die (hoofd)rol en droeg in haar eentje de hele opera. De rest viel in het niet. Zij was de absolute prima donna.

Bariton Henk Poort was niet onverdienstelijk. Toch acht ik hem te licht voor een opera als deze.

Pinkerton, de mannelijke hoofdrol, werd vertolkt door ene Vasyl Grokholskiy. Wat mij betreft blijft het bij dat ene. De man kon niet zonder de hulp van de dirigent en stond derhalve meer als een koorknaap dan als een volleerde tenor te zingen. Misschien kwam het omdat dit nog maar de tweede voorstelling was. De zaal was verrukt over Kremer en liet dat na afloop horen.

Voor speeldata en verdere informatie: http://www.operaproducties.nl/

Geen opmerkingen: