15 september, 2007

Rutte niet gewipt

Dat heeft hij grotendeels aan de ondersteunende toespraak van Frits Bolkestein te danken, die verreweg de best sprekende éminence grise was. Een zeer goed onderbouwd, helder betoog.

Ik heb de vergadering gevolgd. Het was een opgewonden toestand. Veel chaos, veel onduidelijkheid, veel boosheid en verontwaardiging. Kortom: het deed mij aan de alv van onze hockeyclub denken. "De zeepbakjes hangen te laag - de kroketten zijn te duur - er moeten sanitaire zakjes in de dameskleedkamers komen - etc. etc."

Héél fijn voor al die rayonhoofden uit Oldeberkoop en Roodeschool - die of vanmorgen om 4 uur opstonden, of gisteravond al zijn afgereisd naar de dichtsbijzijnde v.d. Valk - dat ze vandaag voor de camera's hun zegje mochten doen. Hartverwarmend. Rutte heeft beloofd zich die kritiek ook aan te trekken. Hij beloofde tevens voor de zoveelste keer beterschap.

De fractie heeft knoerdhard gewerkt, maar gaat nog harder werken. Het vertrouwen van de kiezer terugwinnen is prioriteit.

Alle moties werden verworpen. De motie om het hoofdbestuur de laan uit te sturen miste maar een paar stemmen. Dat vond ik wel spijtig.

Partijvoorzitter Van Zanen hield een te lange toespraak waarin om de haverklap "geef ons uw vertrouwen - geef ons uw steun - geef ons dit en geef ons dat" voorkwam. Het leek wel een zondagspreek. Ze hadden zo ontzettend hard gewerkt - gratuit.

Zo heel hard gewerkt, zo ontzettend hard gewerkt. Ze beloofden beterschap.

Iedereen beloofde beterschap.

"Maar", vraag ik mijzelf dan af, "als ze zo keihard gewerkt hebben en dit is het resultaat: dan zijn ze dus incapabel?"

De volgende zet is aan Rita Verdonk, die vandaag tijdens het gras maaien en heg snoeien haar afwegingen heeft gemaakt.
Ook Hans Wiegel verklaarde - morgen in Buitenhof - met nieuws te zullen komen. Hij was één van de lijmpleiters.

Ik wil Zalm terug en ga daar een comité voor oprichten. Wie volgt met een steuncomité voor mij?

Geen opmerkingen: