Nu volgt nota bene Groen Links in Amsterdam het voorbeeld van het kabinet. Betuttelen, bedillen, bemoeien met privézaken, regelziek.
Wat is er aan de hand?
Kinderen zouden - voor hun eigen bestwil - niet meer per auto naar school gebracht moeten worden.
(Tussen twee haakjes: ja, ik vind het ook bezopen dat moeders in hun SUV stappen voor 200 meter, maar daar hebben zij geen boodschap aan)
Ik kan/mag me ergeren. Zij kunnen/mogen lopen, fietsen, steppen, scooteren, rolschaatsen, autorijden.
Kinderen worden te dik en moeten meer bewegen, vindt Groen Links. Dat zal wel, maar dat lijkt mij toch de verantwoordelijkheid voor de ouders.
GroenLinks Amsterdam wil stopverbod bij scholen
AMSTERDAM - Als het aan de hoofdstedelijke afdeling van GroenLinks ligt, komt er een stopverbod voor auto’s bij scholen. Kinderen kunnen daardoor weer veilig naar school fietsen, stelt de partij in de notitie ’Lekker Leven in Amsterdam, een gezonde stad voor kinderen’ die ze deze week aan het college van burgemeester en wethouders aanbiedt.
Naast het stopverbod bij scholen, wil GroenLinks in woonwijken zoveel mogelijk 30-kilometerzones instellen. Ook moeten er groenere speelplaatsen komen. Met deze aanbevelingen wil de coalitiepartij zorgen voor een gezonde leefomgeving en overgewicht bij kinderen bestrijden.
Volgens raadslid Marieke van Doorninck is Amsterdam aardig op weg om de eetcultuur en de leef-, spel-, en sportomgeving te verbeteren. Het beleid kan volgens haar echter nog scherper, met name op het gebied van openbare ruimte en infrastructuur.
Straks krijgen we nog - evenals indertijd met de spaarlampen - een actie vóór hometrainers (fiscaal aftrekbaar of met subsidie aan te schaffen).
Nadat ik dit in de Telegraaf had gelezen, stuitte ik op een ander bericht in het AD van gelijke aard:
Geen fastfoodrestaurants in wijk Los Angeles
LOS ANGELES - Los Angeles heeft een nieuw wapen in de strijd tegen overgewicht. In een arme wijk in het zuiden van de Amerikaanse stad mogen zich het komende jaar geen nieuwe fastfoodrestaurants vestigen.
Het zou voor het eerst zijn dat fastfoodketens hun deuren niet mogen openen op basis van gezondheidsredenen. Het verbod geldt voor een gebied waar een half miljoen mensen woont, vooral latino's en Afro-Amerikanen. In de wijk zijn meer zieken als gevolg van overgewicht dan elders in de Californische metropool.
En dus pakt men de auto om in een andere wijk een burger en shake te gaan halen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten