08 augustus, 2008

Kokker - ellen (8) Indische hap

*************************************
Wanneer het zo warm is heb ik niet echt zin in koken, maar wel trek in iets pittigs. Dit recept zonder naam is makkelijk en lekker pedis.

Nodig voor vier personen:

1.- 4 speklappen – ik neem liever kipfilets in stukjes gesneden
2.- 3 eetlepels olie
3.- 1 grote rode paprika, in stukjes gesneden
4.- 1 grote of 2 kleine prei(en), dun gesneden
5.- 2 eetlepels bruine suiker
6.- 2 dl. tomaten ketchup
7.- 6 eetlepels ketjap manis
8.- 1 eetlepel sambal badjak
9.- klein potje/blikje maïskolfjes

Bereiding:

Maak een saus door 5,6,7 en 8 in een kom te mengen.
Bak 1 in 2 aan.
Voeg daar 3 en 4 aan toe. Niet al te gaar laten worden.
Giet de saus erover en laat het goed doorwarmen.
No. 9 al laatste erbij.

Natuurlijk eten we hier witte rijst bij en een groene of komkommersalade.
Seroendeng en kroepoek is altijd lekker bij een gerecht als dit.
Zelf ben ik een liefhebber van bier bij zo’n pittige maaltijd, maar een goed gekoelde witte wijn kan natuurlijk ook.

Het is in ieder geval weer JAMMIE!!

Geen opmerkingen: