16 maart, 2010

KRantiquariaat

**************************************************
De hoofdredacteur van toBe vraagt aan de lopende band om orginele documenten van en over mijn moeder. Wat ik heb geef ik niet uit handen. Ik durf het niet eens op te sturen.

Tussen twee haakjes: de foto's van mij voor Zadkine zijn fantastisch geworden. Aan dezelfde hoofdredacteur heb ik gevraagd of ik er eentje aan mijn trouwe Vertelselsvriendjes mag laten zien. Daar heb ik nog geen antwoord op gekregen.
Misschien moeten jullie in april toch een exemplaar van toBe kopen om niet alleen een boeiend verslag te lezen, maar ook een heus fotomodEL te zien.

Waar ik zelf het meest van baal is dat ik een jubileumeditie van Trouw, waar een lang interview met mijn moeder in stond, tijdens een van onze vele verhuizingen heb weggegooid. Het zal wel in een anti-mama opwelling zijn gebeurd. Daar word ik nu voor gestraft.

Ik moet en zal die krant, ook voor mijn zoon, te pakken krijgen. Ja, een lelijk kopietje van dat bewuste interview is wel ergens te achterhalen, maar nergens kon ik die krant nog krijgen. Trouw gaat erg slordig met haar (bedrijfs)geschiedenis om.

Na jaren speuren lijk ik eindelijk in mijn zoektocht te slagen - zij het tegen een forse vergoeding.

Het Junior Antiquariaat heeft een geweldige site. Wat een leuk idee om iemand de krant van zijn/haar geboortedag cadeau te doen.

Geen opmerkingen: