05 maart, 2010

TV/DVD-TIPS

De bijna negen uur van Atlanta naar Amsterdam kwam ik door dankzij -en met de video monitor aan mijn stoel. Er zat niets interessants bij de aangeboden speelfilms, dus koos ik voor HBO.
Eerst zag ik The Gathering Storm: een prachtige film uit 2002, die volgens mij nooit in Nederland is vertoond. Maar ik kan mij vergissen.
In ieder geval was ik blij verrast en beveel ik hem iedereen aan. 
Albert Finney is Winston Churchill en Vanessa Redgrave is zijn vrouw Clementine. The Gathering Storm gaat over de aanloop naar het premierschap, -de oorlog en de relatie tussen Clemmie en Winston.
Ach, en wie (net als ik) anglofiel is en meerdere keren Chartwell (Churchills huis in Kent) heeft bezocht, moet dit wonderschone drama zeker zien.

Daarna begon ik aan Into the Storm (2009), het vervolg van bovengenoemde film en inmiddels ook op DVD uitgekomen.
 Ik haakte vrijwel direct af omdat ik moeite had met de andere acteurs: zo kruipt Brendan Gleeson in de huid van Winston Churchill. De reviews waren goed en ik wil de DVD zeker nog eens zien.

Last but not least The Tudors. Drie uur lang heb ik zitten genieten van deze uitbundige serie die inmiddels ook op RTL 8 wordt uitgezonden. Aanstaande zondag om 20.00 uur.

Wie Film1 heeft en een nachtbraker is zal in de nacht van zondag op maandag zeker naar de Oscaruitreiking kijken. Het was een interessant filmjaar en dat resulteerde in dito nominaties. Daar blijf ik graag voor op.

Geen opmerkingen: