01 januari, 2011

Oudejaarsavond


Hoe was jullie oudejaarsavond?
Ik stel me zo voor dat heel Nederland weer naar cabaret zat te kijken en er achteraf geen goed woord voor over had. Dat de oprispingen van de oliebollen, appelflappen en champagne op deze nieuwjaarsdag dwarsliggende souvenirs van 2010 zijn.

Zitten jullie nog aan de koude, taaie oliebollen, waar de druppels gehard vet aan hangen? Balen dat er nog een derde vrije dag aan vast zit. Zo kom je nooit van dat duffe gevoel af.

Hoe het hier was? In Sidmouth, Devon.
Bijzonder leuk!! Verfrissend ook.
(Als je niet geveld was door de (Mex)flu - die dit land in zijn greep houdt) 

Zoonlief en schoondochter R. logeerden vier dagen in het nabijgelegen Axminster en met hen heb ik boodschappen gedaan bij Waitrose: een fantastische supermarkt met een grote sortering van kwalitatief goede delicatessen.
Opvallend is hoe goed is de Britse keuken is ingesteld op vegetariërs. R. eet geen vlees of vis - maar hier is dat geen enkel probleem.

We hebben tussen de hapjes en drankjes door de Somersetvariant van Monopoly gespeeld, dat makkelijk door R. werd gewonnen.

Daarna was het tijd voor de champagne (Moët&Chandon), die ik uit Nederland had meegenomen. Het was een krijgertje, maar ik weet niet meer van wie ook niet wanneer. Dat laatste was goed te proeven.
Maar ook met een lekkere Chablis is het goed toasten.

Toen was het tijd voor de tellie.
Laat ik een ding vaststellen: de Britse televisie is fantastisch!! Zeker vergeleken met Nederland.


Niet alleen worden er doorlopend nostalgische films uitgezonden - ook de shows zijn fingerlicking heerlijk. Maar goed, ik kan mijzelf dan ook in tranen lachen bij Britse humor.

Volgend jaar weer?
Wat zeg ik? Volgend jaar?
Over 355 dagen.
Als het aan mij ligt wel.
******************************

1 opmerking:

beheerder zei

Een goed begin van hopelijk een topjaar vol mooie blogs, ik wens jou en P al het beste! (Ik heb trouwens lekker met vrienden gegeten en geproost en de Nederlandse tv uitgelaten...)