21 april, 2011

Magie


Twee families leven op voet van oorlog. Als op een dag de zoon van de ene familie – tegen de zin van zijn vader – toenadering zoekt tot de andere familie, is dat het begin van een noodlottige ontwikkeling.
De Nederlandse film- en theatermaker Alex van Warmerdam schrijft en regisseert een nieuwe voorstelling voor Olympique Dramatique en zijn eigen gezelschap, De Mexicaanse Hond. 

“Ik zie een volle zaal. Buiten gebeurt het, maar u bent allen naar hier gekomen. Ik weet niet of u daar goed aan heeft gedaan. Ik raad u aan uw verwachtingen laag te spannen.”

Alex van Warmerdam schreef het script en personages op maat voor de acteurs. Met Bokma, Malherbe, Ceelen en Van de Wijdeven werkte hij al eerder samen; zij zijn meester in de droge en onverstoorde speelstijl die zijn stukken vereisen.
Dit is Van Warmerdams eerste samenwerking met Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal van Olympique Dramatique. 

Met Pierre Bokma, Annet Malherbe, Aat Ceelen, Eva van de Wijdeven, Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal
Tekst, regie en scenografie Alex van Warmerdam
Kostuumontwerp Lies van Assche
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Productie Toneelhuis (B), Orkater (NL)


Het is de verdienste, nee - de magie, van Alex van Warmerdam dat er vanavond in de Rotterdamse Schouwburg geen stoel meer vrij was.

Bij het kanaal naar links houdt je zeven kwartier in de greep.
Evenals de andere stukken van De Mexicaanse Hond is ook dit een boeiende, humoristische, aangrijpende, verbazingwekkende en waanzinnig orginele voorstelling.

Kijk even op de site van ORKATER - maar ik geef u weinig kans.

De meesterlijke Van Warmerdammetjes zijn bijna altijd uitverkocht.
En dat is een verdienste.

Nee - magie.
******

Geen opmerkingen: