27 april, 2011

Slotspektakel


Artistiek Directeur Alize Zandwijk over WEKEN VAN DE WAANZIN

De achterkant van de rede, waanzin, angst en verslaving.
De regisseurs en acteurs van het Ro Theater laten zich inspireren door alles wat zich buiten het ‘normale’ bevindt. Door alles wat anders en dwars en angstig en hallucinerend en bevrijdend is. 

In de maanden mei en juni laten we in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem en Den Haag voorstellingen zien die ontregelend zijn, omdat ze de onderste steen boven halen, omdat ze de ziel van onze eigen gekte laten zien, omdat ze heel kort zijn of heel intensief, omdat ze heel eerlijk zijn, omdat ze zelfs onszelf verrassen. Het bruist van de ideeën, nieuwe teksten en verrassende experimenten.

Jack Wouterse (tientallen kilo's lichter #EtB) speelt een voorstelling over verslaving, Oscar van Woensel schreef daarvoor een adembenemende tekst. SLAAF is tijdens de Weken van de Waanzin te zien als ‘work in progress’. Net als Leger, een nieuwe tekst van de jonge schrijver Rik van den Bos over de totale gekte van het soldatenleven. Regisseur Jetse Batelaan, die normaal gesproken zeer beeldende voorstellingen maakt, regisseert nu twee korte, bizarre en ontroerende teksten van de Duitse schrijfster Dea Loher. Met bijna het voltallige ensemble maakt regisseur Sarah Moeremans Roos: een voorstelling over een waanzinnige liefde in de wereld van de popmuziek. Muzikant Beppe Costa zoekt in Taranta met de actrices van het Ro Theater de bevrijding van de hallucinatie. 

Tijdens het rondreizende theaterfestival Weken van de Waanzin kunt u vijf weken meerdere voorstellingen op een avond zien: kortere en langere, ontregelend en bizar. Dompel u onder in de wereld van de waanzin. We hopen u te zien in ons eigen huis aan de William Boothlaan in Rotterdam, of in de Toneelschuur, Frascati of Theater aan het Spui.

Alize Zandwijk
Artistiek Directeur Ro Theater 

Per avond zijn er drie korte voorstellingen, naar eigen keuze, zien.

Van 4 mei tot 11 juni: beleven zowel RO-acteurs als toneelliefhebbers waanzinnige weken.

Daarna wordt het welverdiend vakantie vieren en de accu opladen voor seizoen 2011/2012.
***

Geen opmerkingen: