04 oktober, 2007

Jami van de rebellenclub

Zo manifesteerde Ehsan zich vanavond in Het Kruisverhoor, een programma van Het Gesprek.
Ik heb mijzelf voorgenomen een aantal weken regelmatig te kijken naar deze zender. Een eerlijke kans geven heet dat. Wat niet inhoudt dat ik er geen persoonlijke, kritische mening op na mag houden.
Joost Eerdmans had in de vooraankondiging laten vallen dat het live was. Niet dus.
Jammer, want de actualiteit had de onderwerpen inmiddels ingehaald. Yoeri Albrecht was de echte interviewer. Eerdmans deed niet anders dan jaknikken en woorden in Jami's mond leggen. De voormalig LPF'er is nog steeds politiek geëngageerd en daarom allesbehalve objectief.

Ehsan viel mij erg tegen. Hij draaide, gaf geen antwoord, was lacherig en nu pas zag ik dat het nog een kind is. Die mening is gebaseerd op zijn gedrag. Zijn geloofwaardigheid heeft m.i. een behoorlijke deuk opgelopen.
"Ik zal ze wel eens laten zien. Hahahaha. "Ik kom met een film, daar zullen ze van opkijken. Hahahaha". Alles in de overtreffende trap. Het moet meer, beter, harder, sneller, shockerender, dan Ayaan, Theo en Pim. Ehsan zal ons wel eens een poepie laten ruiken.

Let wel!!!! Ik sta nog steeds voor 100% achter wat ik voorheen heb geschreven. Over de persoon Ehsan Jami heb ik mij nooit expliciet uitgelaten, wel over de situatie.
http://vert-el-sels.blogspot.com/search/label/Politiek
Ik veroordeel iedere vorm van geweld die volgt op meningsuiting.
Maar Ehsan Jami lijkt mij toch op drift geraakt. Hij schrijft samen met Geert Wilders een opiniestuk, doch distantieert zich van de woorden van Wilders. Dat kan ik niet rijmen.

Vervolgens zag ik Het gesprek van de dag (wel live), waarin Afshin Ellian te gast was. Die bleek ook niet echt blij met de kwajongensachtige, bravoure attitude van zijn pupil en probeerde er een chique verklaring voor te geven. "Jami is uit op een waarschuwing". Hmm, ja.
Ellian verdient beter, denk ik dan. Wat een boeiend uurtje televisie.

Theodor Holman - één van mijn favorieten - presenteerde Manuscripta vanaf een lawaaiige locatie. Hij interviewde niet Henk Spaan, zoals in de gids vermeld stond, maar oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen. De bijgeluiden waren erg storend. Ook dit gesprek was een tijdje geleden opgenomen. Had er niet wat beter gemonteerd kunnen worden??

Voor dit gesprek was een uur nou echt te lang.

Geen opmerkingen: