03 oktober, 2007

Neelie zegt ja, maarrrrrrrr.........................

Historicus Maarten van Rossum verraste mij vanavond in Het Gesprek met Sven Kockelman. Hij ergerde zich - dat is niet ongewoon voor Maarten - aan de Nederlandse televisie. Dat de rechtzaak van Holleeder zo breed uitgemeten wordt, terwijl de verdwijning van Neerlands grootste bank - wat een sociaal-economisch drama is - tussen neus en lippen vermeld wordt, vindt van Rossum een schande.
De AAB-zaak (om maar eens in misdaadtermen te blijven) is blijkbaar niet spannend genoeg meer. Dat was het wel even toen er - dankzij P.P. de Vries (nee, niet Peter R.) - het één en ander in rechtzalen uitgevochten moest worden. De media komen graag in rechtzalen.
Nu de zaak tussen AAB en het Trio beklonken is, lijkt de nieuwswaarde geminimaliseerd.

Vandaag werd de laatste hindernis succesvol genomen.

Kroes heeft vlak voor de deadline verstreek JA gezegd tegen de overname van ABN*Amro door het consortium. Voor NL betekent dat Fortis. Het was wel een ja onder voorwaarden.


Van die voorwaarden waren de medewerkers van AAB twee weken geleden op een uiterst pijnlijke manier op de hoogte gebracht.
http://vert-el-sels.blogspot.com/2007/09/opheffingsuitverkoop-bij-aab.html


En van die voorwaarden worden AAB-klanten en medewerkers het slachtoffer. Van de grootste bank van NL blijft nul komma nul over. Units en kantoren verdwijnen, o.a. de HBU wordt verkocht. Van ABN*Amro met haar enorme (zakelijke) knowhow blijft geen spaan heel.


Fortis offert AAB op om aan de voorwaarden van de EC te voldoen. De Bank verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is te triest voor woorden. Onmacht, woede, verdriet en vertwijfeling. Het is voor ons - als betrokkenen - alsof er een dierbare is gestorven.

Neergeschoten door een sluipmoordenaar.

Geen opmerkingen: