16 oktober, 2007

Slaap - Kamer - Slaap

Spoeddebat over bonus topman ABN Amro

(Novum) - Er komt een spoeddebat over de bonus die ABN Amro-topman Rijkman Groenink krijgt na de verkoop van de bank. Een voorstel van de SP heeft dinsdagmiddag voldoende steun gekregen.
Rijkman Groenink kondigde vorige week zijn vertrek aan als bestuursvoorzitter, nadat het bankenconsortium van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander het bod op de Nederlandse bank gestand had gedaan. De topman ontvangt bij zijn opstappen een aandelenoptiepakket ter waarde van 26 miljoen euro mee, schreven Britse media donderdag.
"De bank wordt verkocht en Groenink krijgt 26 miljoen mee. Rara, hoe kan dat", vroeg Kamerlid Sadet Karabulut van de SP. Zij eiste een spoeddebat met minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) over de zelfverrijking in de top van het bedrijfsleven en de uitverkoop van Nederlandse bedrijven. "Vandaag ABN, morgen een ander bedrijf." GroenLinks en de PVV steunden het verzoek, waarmee de voor het houden van een spoeddebat vereiste dertig zetels werden gehaald.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article822464.ece/Spoeddebat_over_bonus_topman_ABN_Amro#readmore

Wat heeft de Kamer al die tijd zitten doen.
Slapen??
De buit is inmiddels verdeeld. AAB bestaat niet meer. Ajax draagt voortaan Aegonshirts. Tijd voor de socialisten om aan de bel te trekken. En wat gebeurt er dan??
Wordt de film teruggedraaid? En dan?
Er valt niets meer aan te veranderen.
Jezus, wat een onzinland.

Dikke lul, drie bier.

Geen opmerkingen: