10 november, 2008

Daar is ie weer

.....................Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil een maatschappelijke discussie over de in zijn ogen „losgeslagen seksmoraal van de jeugd”. Dat zei hij vandaag in een interview met het AD.

„Een meisje wordt gezien als gebruiksartikel en seks als ruilmiddel. Het begrip liefde speelt bij deze jongeren geen rol meer.” Rouvoet benadrukte geen wettelijke maatregelen te eisen, maar een breed debat te willen. „Dit is meer dan een opvoedprobleem, het is een maatschappelijk probleem..............................................................

Uit: Bron

Van welk jaar is deze minister? De chchchchchchchristelijke moraalridder, die voortdurend aan het opvoeden is. Op zijn manier.
Lees 'de Jacobsladder' van Maarten 't Hart eens, André Rouvoet!! Over vuiligheid gesproken.

Waar bemoeit hij zich mee?
Laat die jeugd toch.

Ik denk - met een warm gevoel in mijn buik - terug aan Woodstock (69) en het Kralingse Bos (70).
Wij woonden op nog geen vijf minuten lopen van het Kralingse Bos. Het festival speelde zich af in "de achtertuin" van de familie van Beuningen.

SEX, DRUGS AND ROCK&ROLL. Gewoon in de open lucht!!
Dat had helemaal niets met liefde of 'commitment' te maken. Het was pure lust, opgewekt door een joint. Ze kropen van de ene slaapzak in de andere. Drie dagen lang.
***************************************
Met dank aan minister Rouvoet, die deze wellustige herinneringen weer bij mij ophaalt.

3 opmerkingen:

Foxx zei

En, ondertussen al de documentaire Sex Sells gezien? Waar bemoeit die man zich toch mee, he? Ik heb ook een dochter van elf, en koester me voorlopig nog met de gedachte dat zij niet ligt te neuken in een garagebox in de Bijlmer. Mijns inziens heeft dat niets te maken met een herinnering aan Kralingen, die ik overigens ook heb. Ik herken de anti-chchchchchristelijke reflex, maar in dit geval heeft Rouvoet gewoon gelijk.

Ellen ten Bruggencate zei

Vanwege extremiteiten binnen een hele kleine groep, moet "de jeugd" weer boeten? Ik chargeer in mijn stukje, juist om dat aan te geven.

Opvoeden hoort bij de ouders thuis, niet bij minister Rouvoet.

Jan zei

Vanaf 17 november op tv Ned 2

Geloof, Seks & (Wan)hoop 2 is een zoektocht naar de beleving van seksualiteit in Nederland. Is de huidige ophef over de ‘pornoficatie’ van ons dagelijks leven terecht, zijn we verworden tot een oversekste maatschappij of is er sprake van een dubbele moraal? Wat is de feitelijke werkelijkheid achter de nationale kakofonie over seks en moraal? In zes afleveringen haalt programmamaakster Ingeborg Beugel de onderste steen boven. http://www.ikonrtv.nl/uitzendingDyn.aspx?lIntType=24

Als je kijkt naar het jeugdsonfestifal zie je kinderen die zich kleden als volwassenen. seksueel getinte handelingen, maar ze hebben het zelf niet door. We leven niet in the sweet sixties, maar in the rough 21st century.