22 november, 2008

Dromen

Wanneer je ziek bent en ligt te (kw)ijlen van de koorts, droom je ook veel. Vooral in die hazenslaapjes.
Het waren prettige dromen, die wat mij betreft veel langer hadden mogen duren.
Ik werd wakker vanwege mijn droog gesnurkte keel, dronk wat water en probeerde weer in mijn droom te stappen.
Oftewel onder de douche.
Want ik stond onder de douche met mijn echtgenoot en Kevin Spacey. Ik vind Kevin Spacey een geweldig acteur, maar ik ben nou niet bepaald idolaat van hem.
Toch was het douchen met beide heren bepaald niet onprettig.

En vanmorgen zat ik in de camper van en met een "Dobbelsteenachtig" echtpaar. Ze hadden me uit mijn ziekbed getild en in hun camper gezet. We zouden naar Zuid-Spanje rijden. Daar kon ik dan lekker opknappen.
Mevrouw had een glimmend joggingpak aan en schonk zoete, slappe, witte koffie uit een thermoskan. Ik moest op het dashboard zitten. Uit de cassetterecorder klonk de trompet van James Last.
******
Weliswaar ziet het nog groen en geel voor mijn ogen, toch ben ik aan de beterende hand.
Het schijnt trouwens nogal te heersen. De voorstelling van "les Misérables" werd gisteren geannuleerd. Tien man, waaronder ook hoofdrolspelers, zijn geveld door de griep. Twee leden van het ensemble hebben hun vakantie onderbroken en zijn terug gevlogen.
******
Goed nieuws kwam gisteren uit de mond van Wouter Bos - die volgens mij ook op water kan lopen.
Gerrit Zalm wordt de nieuwe topman van de AAB-Fortiscombinatie.
***
Ik heb er alle vertrouwen in dat hij deze zware taak goed zal volbrengen.
ABNAmro'ers zijn fusies gewend.
Toen Amro en ABN samengingen was men ook bang dat de culturen zouden botsen. Het was even door de zure appel doorbijten. Nog steeds betrap ik ons erop: "wat is hij/zij van geboorte?"
***
Maar beide partijen zagen in dat het om DE Bank ging.
Daarna zijn er nog behoorlijk zware verbouwingen geweest waar de (onwetende) klant niet of nauwelijks iets van heeft gemerkt, maar wat behoorlijk veel van de stressbestendigheid en flexibiliteit van de AAB'ers heeft gevergd.
***
Daarom heb ik er, wat de AAB'ers betreft, goede hoop op. Wie het laatst lacht...................
Jazeker, maar nu zijn we uitgelachen en moet deze bankcombinatie weer de sterkste en grootste van het land worden.
******
Het was een nachtmerrie, maar werd een "dream come true."

1 opmerking:

Jan zei

Oude AAB'ers zijn fusies gewend. Zelf zijn ze gefuseerd en ze hebben overgenomen. Ze hadden een prachtig netwerk opgebouwd in het buitenland, door overname en interne groei. Mede door Jan Kalff. De omslag kwam bij WorldOnline, Nino Brink. Does it ring a bell?
In 2007 kwam TCI, dat hedge fund dat speelde met de slechte waardeontwikkeling van het aandeel... olie op het vuur..Barclays, daarna het bankentrio... verknippen... en daarmee is het hart uit DE bank gehaald. ABNAMRO is niet meer de bank die het was.

Aan de ene kant is dat misschien maar goed ook. DE Bank, mevrouw Ten Bruggencate, is of was eigenlijk een arrogante bank, maar ik vertel vast niet nieuws. De bloedgroep ABN was dat als zakenbank al voor de fusie met de Amro-bank naar mijn mening, maar dat terzijde.

Aan de andere kant, het kost de Nederlandse Staat wel bijna 17 miljard Euro. Wat het opbrengt dat weten we niet. Hopelijk dat Zalm cs. wel de Nederlandse spaarder aan zich weet te binden met schappelijke tarieven.