13 april, 2010

Kokker-ellen (21) Koude, gevulde paprika met gerookte zalm

****************************************************
Zaterdag is in mijn familie al twee eeuwen lang brooddag.
Drie dagen geleden maakte ik er echter toch iets bijzonders van. Geen verse bruine boterham met lekkere vleeswaren en soep. Nee: op de site van Ole Chavannes trof ik dit makkelijke en lekkere recept aan van koude gevulde paprika's met gerookte zalm.


Ole gebruikt(e) kant en klare aardappelsalade. Dat eet ik niet. Ik eet alleen mijn eigen brouwsel en dat maak ik zo:

al dente in de schil gekookte nieuwe krieltjes (als ze koud zijn schilletje eraf trekken)
voor de dressing gebruik ik:
crème fraiche of zure room, mayo, olijfolie, citroensap, lenteuitjes, kleingesneden augurkjes, verkruimeld hardgekookt ei, zout, beetje suiker, veel versgemalen zwarte peper.
Laat de aardappelsalade tenminste 2 uur intrekken in de koelkast.

Halveer (een) rode paprika('s) - haal de zaadlijsten eruit. Vullen met de aardappelsalade. Zorg dat de gerookte zalm op kamertemperatuur is.

Wij dronken er een overheerlijke St. Véran bij, die in Nederland erg duur is. Wij kochten een paar betaalbare doosjes bij Auchan.


Ik ben geen goede bakster, maar Engelse pastry vind ik heerlijk. In Engeland kocht ik bij Sainsbury mixen voor sponge cake, scones en pies. Dat gaat nooit fout.

Met een beetje fantasie maak je een heerlijk dessert. Voor de vulling gebruikte ik een laag Hero abrikozenjam (light is het lekkerst) en slagroom. Een gulle laag slagroom on top maakt het helemaal AF!

Geloof me, dit taartje is geen lang leven beschoren. Yammie.

Geen opmerkingen: