12 april, 2010

Wedden?

***********************************
In De Staatsloterij maak ik niets klaar. Okee, hooguit een eigen geldje.

Een echte gokker ben ik niet. Desalniettemin - als ik ergens zeker van ben, dan ga ik er ook voor.

Gisteravond besloot ik een weddenschap aan te gaan met man, zoon en zijn vriendin. Het ging om The Masters in Augusta - ook bij niet-golfers, dankzij Tiger Woods, een bekend evenement.


Die maakte een indrukwekkende rentree, in alle opzichten.
Zijn arrogantie had plaatsgemaakt voor een verlegenheid die ik van Tiger niet ken. Hoewel...........zo nu en dan werd de club iets te hardhandig naar de grond gebracht en klonk er een keihard fuck. En dat is wel het laatste wat de preutse Amerikanen van de overspelige Woods willen horen.
Hij verborg, wanneer hij van green naar tee liep zijn ogen achter donkere brillenglazen. Mensenschuw.
Maar hij speelde absoluut goed voor iemand die zes maanden uit de running is geweest. Derhalve was Tiger de keuze van P.

Zoonlief had Lee Westwood als winnaar en zijn vriendin koos voor K.J. Choi. Ik wilde dolgraag een Europese winnaar, maar zag het na zaterdag niet gebeuren.
Mijn keuze was gebaseerd op kennis, en viel op Phil Mickelson.
Ik won - P.verloor.
P. gaat voor eten zorgen. Hmmm.

Nou ja, eigenlijk verloor Ro met haar K.J. Choi, maar zij hebben net een huis gekocht en weten nu dat the sky the limit niet is.

Een andere weddenschap heb ik verloren - zeg ik eerlijk. Het zal een half jaar geleden zijn dat Feyenoord kans maakte boven Ajax te eindigen. Martin Koolhoven lachte mij op Twitter recht in mijn gezicht uit.
Ik nam zijn uitdaging aan, maar geef nu (nog voor de competitie is afgelopen) toe dat Feyenoord een goed seizoen heeft gedraaid, maar dat Ajax iets meer geluk heeft gehad.
Natuurlijk hoop ik 25 april op een zoete revanche.

Vooralsnog kan Martin een Cubaanse slok op mijn gezondheid en kosten nemen.

Geen opmerkingen: