29 april, 2010

Piss(ed) off

*****************************
Koninginnedag is het open riool, genaamd Amsterdam.
Er verscheen een satanisch lachje rond mijn mondhoeken toen ik dit las.

Urinoirs
door THEODOR HOLMAN

Gisteren had de gemeente, voor Koninginnedag, voor de oude ingang van het Concertgebouw vijf open urinoirs neergezet. Vijf! Voor de bezoekers van het Museumplein. Maar welke idioot heeft bedacht ze daar te plaatsen? Het Museumplein biedt een kleine honderd plekken waar je dingen neer kunt zetten, maar nee, we zetten ze bij het Concertgebouw.

Wat gebeurde er gisteren? Iedereen maakte al van die urinoirs gebruik, dus het stonk er al ongelooflijk naar pis. En zien pissen is zelf aandrang krijgen, dus waren er jongens - Engelse jongens, ik geef het toe - die, omdat de urinoirs bezet waren, tegen de muur van het Concertgebouw plasten. Dus tussen die vuilcontainers in.

We krijgen straks dus dat de pis over de Van Baerlestraat tsunamiet (wegens staking worden de urinoirs niet weggehaald), terwijl hondgrote ratten een week lang in, om en rond de vuilcontainers spelen (eveneens door de staking), ondertussen piepend van plezier de pest verspreidend.

En nu nog maar hopen op een fijn oranjezonnetje, zodat de maden zich wat sneller kunnen uitrekken. gehele column in het parool

Geen opmerkingen: