07 maart, 2011

Eindelijk..................

Twee families leven op voet van oorlog. Als op een dag de zoon van de ene familie – tegen de zin van zijn vader – toenadering zoekt tot de andere familie, is dat het begin van een noodlottige ontwikkeling.
De Nederlandse film- en theatermaker Alex van Warmerdam schrijft en regisseert een nieuwe voorstelling voor Olympique Dramatique en zijn eigen gezelschap, De Mexicaanse Hond.

“Ik zie een volle zaal. Buiten gebeurt het, maar u bent allen naar hier gekomen. Ik weet niet of u daar goed aan heeft gedaan. Ik raad u aan uw verwachtingen laag te spannen.”

Alex van Warmerdam schrijft het script en personages op maat voor de acteurs. Met Bokma, Malherbe, Ceelen en Van de Wijdeven werkte hij al eerder samen; zij zijn meester in de droge en onverstoorde speelstijl die zijn stukken vereisen.

Dit is Van Warmerdams eerste samenwerking met Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal van Olympique Dramatique.

De voorstelling gaat op 17 maart 2011 in première in Antwerpen waarna een Belgische tournee volgt. De Nederlandse première vindt plaats in Haarlem op 12 april 2011.
Met Pierre Bokma, Annet Malherbe, Aat Ceelen, Eva van de Wijdeven, Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal.
 Tekst, regie en scenografie Alex van Warmerdam
***************
Toen ik een jaar geleden het schouwburgprogramma voor het nieuwe seizoen ontving, stond er bij Orkater nog geen titel vermeld.

Maar De Mexicaanse Hond (onderdeel van Orkater) staat garant voor een fantastische avond toneel - dus boekte ik blindelings.
******************

Geen opmerkingen: