19 januari, 2013

Kokker-ellen (39) Lemon delight met filodeeg



Lemon delight heb ik het genoemd.

Een Engels toetje, welteverstaan.
Meng 6 tablespoons crème fraiche (light voor degenen die op de calorieën letten) met 1,5 tablespoon lemon curd. Laat goed koud worden in de ijskast.
Eetlepels kan natuurlijk ook.

Laat een pakje filodeeg ontdooien.
Neem bakpapier.
Besmeer het eerste plakje met gesmolten boter en besprenkel het dun met poedersuiker.

Herhaal dit met de volgende drie lagen (dus vier gestapelde bladen).

Laat +/- 20 minuten op 200 graden bakken in de oven. 
!!Regelmatig kijken, want het brandt snel aan.

Laat het baksel afkoelen.

Besmeer het met het lemon curd mengsel en geeft er rood fruit, zoals frambozen of aardbeien bij.

Ik had nog een rest cranberries over wat er prima bij paste.

Dit is een erg lekker en fris dessert.


Geen opmerkingen: