16 augustus, 2006

Cartoons

Geen cartoons van Iranese of Deense hand. Geen cartoons die kwetsend, agressief, haatdragend zijn of uitlokken tot geweld.
Dit zijn cartoons, uitgezocht door een Rotterdamse vert-el-ster, die alles zo moe en beu is.
De wereld verandert per minuut en ziet er grimmiger uit dan ooit.
Dan wordt het tijd voor onschuldige, melige, misschien zelfs een beetje platvoerse cartoons. Alles beter dan wat er op het ogenblik in Teheran te zien is. De cartoonoorlog is in volle gang, maar hou mij erbuiten.































































1 opmerking:

Anoniem zei

Tja, er zijn helaas inderdaad bevolkingsgroepen en/of culturen die nog nooit in de spiegel van het leven hebben gekeken; om vervolgens genadig hard in lachen uit te barsten. Als je dat niet kunt, kan je ook niet met anderen (andersdenkenden) samenleven; en denk je dat jouw te bewandelen route, de enig betrouwbare is. 't is toch te gek, dat we 'al' zo voorzichtig moeten zijn met het maken en plaatsen van tekeningen, simpel en alleen omdat 'n stel fanatiekelingen zich zelf boven elke wet en elk geloof plaatst. Wat 'n arrogantie ook. Ook voor extremisten geldt, verbeter de wereld en begin bij jezelf. Gelukkig zijn de prentjes zoals hier afgebeeld redelijk 'neutraal'. Hoewel, er zijn er die overal 'n lastering in 'willen' zien !