22 augustus, 2006

Rookvrije strips.

Dit is mijn favoriete stripheld, Lucky Luke. Hij heeft altijd een saffie in zijn mond. Lucky Luke zonder peuk is geen Lucky Luke.
De antirookcampagne in dit land slaat nu wel erg door.
Zeker, ik ben zelf ook gestopt en wij zijn erg voor rookvrije gebouwen. Roken is ontegenzeglijk slecht voor de gezondheid en anderen ongewenst in de nicotinedampen zetten is behoorlijk egoïstisch.
Maar ik heb er zelf ook hard aan meegedaan en snak zo nu en dan nog wel eens naar een peuk, dus ik wens de rokers niet af te vallen. Er zijn mensen, die na het stoppen zo ontzettend onredelijk, fanatiek anti worden. Ik ben niet roomser dan de paus.
In Florida is het roken in restaurants en zelfs bars ook verboden, wat geen probleem is voor de rokers.
Die paffen net zo makkelijk in het warme buiten en klagen niet.
Zover zijn wij hier nog niet eens.
Nu zag ik vanavond op het journaal zo`n padagogisch verantwoorde mevrouw ons de oren wassen, de kinderen een lesje lezen. Strips, waar rokende figuren op en in voorkomen, moeten aangepast worden.
Het is niet te geloven, het mens is gek!!!! Wat een betutteling en het slaat nog nergens op ook.
Kinderen nemen een slecht voorbeeld aan een rokende Lucky Luke.........ja U leest het goed.
De wereld staat in brand en het beetje onschuldige vertier wat nog voorhanden is wordt de stripliefhebber afgenomen.
Dat wil zeggen, als ze überhaupt nog strips lezen en geen oorlogsspelletjes op de pc aan het spelen zijn. Of met hun gameboy op bed liggen terwijl hun trommelvlies op springen staat vanwege het volume der opruiende rapmuziek dat uit hun koptelefoon komt.
Om nog maar te zwijgen van de zwaar seksueel getinte videoclips op MTV of alle pornosites die ze zo kunnen oproepen.
I made my point, U begrijpt me wel, denk ik.

Nee, Ollie mag geen sigaar meer roken, Luke mag geen shaggie meer draaien, Bram moet van de hash afblijven en Popeye mag geen pijpje meer stoppen.
Wat moet ik met al mijn oude videofilms waarop ik rokend te zien ben? Mag ik ook niet meer vertonen aan kinderen onder de 16 jaar.

I`m not my brothers keeper, and I certainly don't need one.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Letterlijk en figuurlijk een doorslaand verhaal. Ik ben het - als niet roker - helemaal met je eens.

Anoniem zei

Oh, maar dat van die rookvrije restaurants, moet hier in Nederland toch ook maar worden ingevoerd. Want je herkent wellicht het fenomeen wel, dat sommige rokers de meer dan vervelende eigenschap hebben om de rook van hun sigaret lekker naar achteren te laten dwarrelen (daar, waar jij toevallig heerlijk ontspannen zit te smullen) met de kanttekening (wanneer je hen vriendelijk verzoekt de sigaret voor zich te houden), ja, ik krijg anders de rook in mijn gezicht !

Ellen ten Bruggencate zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Ellen ten Bruggencate zei

In de V.S, vind ik dat ideaal. Smoking or non smoking. Sommige restaurants in NL, die voldoende ruimte hebben, doen dat ook. En er zijn gelegenheden waar sigaren sowieso out of the question zijn.
Als ze dat nou ook eens doorvoerden met mobiele telefoons.:))

beheerder zei

Moet Lucky Luke dan ook zijn wapen inleveren? :)