15 januari, 2008

Antichic

Een paradoxale naam voor dit nieuwe etablissement in hartje Rotterdam. Paars, zwart en veel kristal geeft een uiterst chique uitstraling. De comfortabele fauteuils en de digitale haard maken er 's winters een knusse bedoening van.
Heerlijk, een rookvrij restaurant!!
Jammer alleen dat de wind dwars door de ramen giert. Het ontstuimige weer van vandaag was ook binnen te voelen. Gelukkig kregen wij een andere, tochtvrije tafel. Dat kon, want het was een stille avond. (drie tafeltjes)

De ontvangst/bediening was gastvrij en alert.
Wij namen een Prosecco (€6,50) als aperitief. Je moet ervoor waken de prijzen niet te gaan vergelijken met Italië (€2,30).
De menu- drankenkaart is digitaal. Zeer praktisch en hygiënisch, maar het is niet echt gezellig turen en bladeren in je eigen menukaart.
De keuze valt mij tegen, vooral omdat de kok nogal experimenteert met de gerechten. Je moet van de combinaties houden, anders heb je pech.
Veelal vind ik het voorgerecht het lekkerst. Nu liet ik het schieten.

De gastvrouw was zeer attent. Allereerst wist ze nog dat wij in november hadden afgezegd vanwege een griepaanval, die mij had geveld. Vervolgens liet ze zich door P. niet uit het veld slaan toen hij enigszins minachtend reageerde op de door haar voorgestelde biologische wijn.
Ze bracht de - door ons - bestelde wijn, maar zette P. eveneens de biologische Elzasser voor. Hij moest toegeven, 'da's niet verkeerd'.

We namen allen een 2-gangen (keuze)menu.
De mannen kozen de salade als voorgerecht, die een behoorlijke afmeting had en heerlijk werd bevonden.
Als hoofdgerecht namen wij de entrecôte en de wijting. De vis werd als goed gekwalificeerd, maar ik hoorde geen laaiend enthousiaste reactie.
Ik vond het vlees uitstekend, als was er iets te vlijtig met de zoutmolen omgesprongen. Zo nu en dan zat ik met korrels zout in mijn mond. Met de Pancetta werd het - wat mij betreft - iets te veel van het goede.
Het dessert dat ik koos was de Panna Cotta met het peertje. Een kwestie van smaak, maar de Panna Cotta vond ik niet lekker. Daarentegen was het koffieijs voortreffelijk.

Ook dat knoopte de gastvrouw in haar oren. Bij de koffie met likeuren kwam ze voor ons allen met nog een bolletje ijs. Zeer attent.
De espresso (Lavazza) is heerlijk.

De ambiance werd enigszins verstoord door een dronken barbezoeker die ons met 'in slaap vallende ogen' zat aan te staren. Dat - en het feit dat het zo leeg was, maakte een wat armoedige indruk.

Antichic gaat het waarschijnlijk deze zomer goed doen. Natuurlijk hangt of staat het succes van de geplande terrassen met het weer.
Voor een groep van 20 man is dit intieme restaurant met gezellige bar en lounge-hoek uitermate geschikt in zijn geheel te reserveren.

Eerlijkheid gebied te zeggen, dat ik voortaan wel - om een desillusie te voorkomen - vooraf op internet de menukaart zal bekijken. Die wisselt wekelijks, zo werd mij verteld.
Reserveren is noodzakelijk.
http://www.antichic.nl/
Soetensteeg 1 ( t.o. het Schielandhuis)
3011 GR Rotterdam

Geen opmerkingen: