06 januari, 2008

Kokker-ellen (2) Pork chops with Orange-Dijon sauce. Slowcooker


Weliswaar een crockpot-recept, maar het is zeer de moeite van het vermelden waard. Des te meer reden om dit apparaat vandaag nog in huis te halen.

Uit 'slow cooker recipes', dus Amerikaanse inhoudsmaten.

Pork chops with Orange-Dijon sauce.
6 boneless pork sirloin chops - cut 1 inch thick ( ik nam voor 2 personen 2 varkensfilets, ieder 2 ons), ingewreven met zout, peper en tijm
1 cup orange marmelade vermengd met
1/3 cup Dijon mosterd en
1/4 cup water
---
Leg het vlees in de crockpot en giet de saus er over. Low 6 uur - high 3 uur.
Hierbij gaf ik gekookte aardappels (puree of rijst kan ook) en snijbonen. Een Palmpje doet het uitstekend bij dit gerecht.
Optioneel: 2 tablespoons van het jam/mosterdmengsel (zonder water) gekoeld apart houden en om voor het opdienen over het vlees smeren.

Jammie!!

Geen opmerkingen: