22 januari, 2008

Boys in the Band

De uitzending van DWDD heeft zijn uitwerking niet gemist. De grote zaal van Bellevue was geheel uitverkocht. Voor rij 1 waren nog twee rijen geïmproviseerd. Aardige geste naar de laatboekers.

De avonden van "Boys in the Band" zijn - op het speciale optreden van la Malherbe na - alleen leuk als je naar de voorstellingen van Orkater gaat. Anders ontgaat je veel.
Het is een muziekavond, afgewisseld met gesprekken.
Vanavond stond 'Bloedband' centraal: nu nog in de Stadsschouwburg te zien. De voorstelling is genomineerd voor de Publieksprijs. Terecht.

Het optreden van Annet Malherbe - waar volgens mij de meesten voor waren gekomen - was het absolute hoogtepunt. Op een paar valse noten (in begin) na - was het een heerlijke, swingende performance. Knap, als dit éénmalig is. Waar blijft de CD??

Bellevue is een prettig theater dat een gevarieerd programma aanbiedt.
Het eten bij de inpandige "Smoeshaan" was een onverwacht genoegen. De kok van de Rotterdamse equivalent "Floor" zou er een weekje mee moeten draaien. Pretentieloze, trendyloze, goed bereide gerechten voor een schappelijke prijs. Gloeiendhete, knapperige frieten en een prima huiswijn. Gewoon lekker.
Reserveren en op tijd komen - wanneer je aansluitend naar het theater gaat - is aan te bevelen.

'Al met al een geslaagd avondje Amsterdam', zei de Rotterdamse terwijl ze vanaf de 28ste uitkeek over de schitterend verlichte havenstad.

Geen opmerkingen: