30 oktober, 2006

El gaat vreemd

De Rotterdamse gaat twee dagen de hoofdstad onveilig maken. Ik heb een druk, leerzaam, interessant en ook leuk programma voor de boeg.
Laat ik wat grappen klaar zetten en zoonlief vragen die morgen te plaatsen! Een dag zonder vers Vert-el-seltje is géén dag, natuurlijk.
Morgenochtend stap ik in de Intercity. Om 10.30 begint in het auditorium van ABN AMRO het congres (+ workshops) Vrouw en kanker. Niet bepaald een vrolijk onderwerp: dit valt dan ook onder de noemer leerzaam.
Vervolgens rep ik mij naar mijn vriendin/coach Lonneke, om met haar de vorderingen van mijn boek door te nemen. Ik ga haar leren de beginselen van mijn kaasfondue maken bijbrengen.
Onze ontmoetingen zijn nogal heftig van aard, d.w.z. goede, diepzinnige, intieme gesprekken die drijven op wijn. Zelf ben ik van mening dat ik de eerlijkste gesprekken voer onder alcoholische invloed. Lon is een toppertje.
Dit bezoek valt onder alle hierboven vermelde noemers.

Woensdagochtend begeef ik mij via Scheltema (boeken snuffelen) naar mijn hervonden oom, Cor van Rijn. Hij is voormalig toneelspeler en een volle neef van mijn moeder. Mijn grootvader was zijn voogd.
Dit voorjaar heb ik Cor een brief geschreven dat ik hem, in het kader van de zoektocht naar mijn moeder, graag wilde ontmoeten. De man was, begrijpelijk, totaal overrompeld. Hij wist niet van mijn bestaan af. Enfin, een week na mijn eerste brutale brief belde hij en spraken wij een half uur met elkaar.
De eerste ontmoeting bij hem thuis was doodeng, ik voelde mij enigszins bezwaard. Sindsdien hebben wij frequent contact, ik ben de enige familie waar hij mee omgaat. Dat mij dit na 51 jaar nog mag overkomen! Dit valt onder de, nog niet vermelde, noemer heerlijk.
Woensdagavond komt manlief naar Amsterdam en hebben wij hopelijk een leuke theateravond.
Donderdag ben ik dan weer tot jullie beschikking met mijn verslag van twee dagen hoofdstad.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Cor van Rijn, 77 jaar al(even ge-googled). In mijn jeugdjaren vond ik Cor altijd een intrigerende acteur. Heb hem in een aantal toneelstukken (in die tijd redelijk vaak) op TV gezien; maar het gekke is, dat ik titels van de stukken kan terughalen. Hij was een van die weinigen, die mij op die jonge leeftijd kon boeien. Ellen, veel goeds en aandacht de komende dagen.

Anoniem zei

correctie..........sorry......
dat ik titels van de stukken NIET kan terughalen.........

Anoniem zei

Hee, terwijl ik zit te zoeken of er al een verslag van het bezoek aan Cor en de avond rond Max op de site staat, zie ik ineens mezelf in een stukje!! Leuk man (vrouw). Nou, we hebben het wel karig gehouden met die wijn deze keer hè, voor ons doen. Maar er zat ook wijn in de kaasfondue, haha (ik weet trouwens niet of ik je die nadoe, bij mij zal het wel een grote kaasklont worden). We moeten snel verder praten over het boek en alle andere zaken van het leven. XX (Lon dus)