29 oktober, 2006

Pechweekend

Wij zijn dit weekend in Zeeland aan het klussen. Begin dit jaar hebben wij kunststofkozijnen laten aanbrengen, maar de aftimmering binnenshuis moest altijd nog geschilderd worden.
Ach en dan pak je alles goed aan. Ik ga met de latexkwast en roller tekeer, terwijl manlief de deuren onder handen neemt.
Donderdag komt onze onvolprezen aannemer Gijs Tieleman weer wat klussen en een evt. opknapbeurt van de badkamer opnemen.
We zitten nog steeds met die kapoote riolering en het wc-papier verzamelen kan niet eindeloos doorgaan. Zeker niet nu we overwegen het huisje in de zomermaanden te verhuren .
Vandaag was ik in mijn eentje aan het schilderen.
Het ging niet zoals ik wilde. Overal verfspatten op de grond, ik stapte per ongeluk op de roller waardoor ik bijna een doodsmak maakte en de kwasten haarden. Bah, wat een rot klus.
Ik was blij dat er niemand in de buurt was om mijn gevloek en getier aan te horen.
On top of that belde mijn zoon dat er in Rotterdam een lekkage is. De voorzitter van de VvE ( een frau Helga) had aangebeld met de mededeling dat het in de parkeergarage lekte.
Zoonlief opende het gootsteenkastje en schrok zich een lens. Alles dreef en voor de zoveelste keer moet ook daar weer de loodgieter aan de gang.
Wij hebben iets met afvoeren en rioleringen. Ze raken altijd verstopt, ondanks dat ik bakvetten, sauzen en resten jus weggooi in de vuilnis, nadat ik het eerst in lege bakjes of melkpakken heb gegoten. Vervolgens mag Scooby al pannen schoonlikken alvorens ze in de afwasmachine gaan. Er gaat bij mij geen druppel vet meer door de gootsteen.
Dus heb ik een baalzondag en moet vervroegd terug naar R'dam om morgen de loodgieter te ontvangen. Die man is zwaar christelijk en bezoekt vandaag 3 keer de kerk. Telefonisch is hij dus niet bereikbaar.
Lang leve de SMS.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zeg maar zo, ik zeg maar niets; lijkt me 'n wijs besluit. Sterkte met alles !