22 oktober, 2006

Langs de lijn

We hebben het tot 0-3 vol/uitgehouden, maar zijn toen (uit vrees voor ongeregeldheden) weggegaan. Buiten de catacomben hoorden wij vak S de vreselijkste verwensingen naar scheidsrechter Temmink roepen. Waarschijnlijk hadden ze in het achterhoofd: bij spreekkoren wordt het spel stilgelegd. Dat zou nog misschien de redding zijn geweest.
Dat ook de moeder van Temmink in het publieke leven zat, wist ik niet. Van de moeder van Wesley S. was het mij bekend.
Maar de scheidsrechter liet zich er niet door verleiden en beet op zijn tandvlees of had earplugs in. Trouwens voor de aftrap was het Ajax-legioen al op dreef met joden, joden, waarmee ze een reactie van de overzijde trachtten uit te lokken. Doch, het gevreesde sisgeluid bleef gelukkig uit, evenals ander "godslasterende" uitlatingen.
Sorry, ik heb het over Feijenoord - Ajax (0-4).

Feijenoord heeft niet beter en kan niet beter. De Kameraden werden weggespeeld, overclassed, vernederd en gefrustreerd. Dat laatste kwam tot uiting in 2 rode kaarten.
Het is dit jaar een triest aangezicht en het roept een machteloze woede op.

Wij reden langs de hoofdingang en zagen de bolides met chauffeurs staan wachten op de bobo`s, die zich onder genot van luxe spijs en dranken in de skyboxen nauwelijks bekommerden om wat er binnen de club leeft. Waarschijnlijk allen uitgenodigd door de voorzitter himself en waarschijnlijk nu allemaal sms`end: bedankt Jorien voor een aangename middag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Helaas is 'helaas' de enige 'reactie' die past op dit relaas van een zogenaamd sport(ief)festijn. Ook heel jammer voor jou, omdat je (leidde ik al snel af uit je verhalen) 'n 'ouderwets en dus goed' Rotterdams hart hebt. Het gekke is - met dat voetbal - dat ik er in de jaren 70 (van de vorige eeuw ;-) nog warm voor kon lopen. Was - helaas voor jou - 'n aanhanger van de club, die Ton van Duynhoven (in zijn geweldige Sjaak Swart sketch) niet uit z'n strot kon persen. Maar vandaag de dag, nee; ik kan er om allerlei uiteenlopende redenen (je noemt er hier zelf 'n paar) niet meer warm voor lopen. Het Nederlands elftal wil ik nog wel volgen, maar, ach, hoe daar dan weer wordt geselecteerd (terwijl ik een v.Bastenfan was, in de tijd van A.C.Milan). Begrijp ik ook niets (meer) van. Gelukkig zijn er nog zoveel andere mooie en interessante zaken om te volgen. B.v. weblogs lezen en daar proberen iets zinnigs of leuks achter te laten. Bij deze !