28 oktober, 2006

Pam is back


The Max Pam Globe is weer in service.
http://www.maxpam.nl/


Geachte abonnees & lezers,

Deze site is geheel vernieuwd en zal vanaf heden weer regelmatig worden geactualiseerd.
Na een korte opleving is dat lang niet meer gebeurd. Daarvoor waren verschillende redenen. De eerste daarvan was de nasleep van een gebeurtenis, die beschreven staat in mijn boek Het Ravijn. Dat boek is inmiddels verfilmd met Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrol. Pas nu, vier jaar later, durf ik te zeggen dat ik geheel ben hersteld.
Dan was er uiteraard de moord op Theo van Gogh, mijn vriend de vijand. Na de dood van Theo drong zich van alles op, maar ik voelde weinig lust om deze site onderhouden. Daar tussendoor liep ook nog een conflict met een krant, waar ik jaren lang columnist was geweest.
Een opwindende, maar nare tijd ligt achter mij, hoewel het zeker niet alleen een tijd was van tegenslagen. In 2005 bracht de NPS de tweedelige documentaire Een overgevoelige natuur, die ik samen maakte met regisseur Jan Bosdriesz. Dit tweeluik over Willem Frederik Hermans komt binnenkort ook uit op dvd, met een extra derde aflevering!

In 2005 verscheen ook Niet uit kwaadaardigheid, een bundel met Hermans’ scherpste polemieken die ik van de erven mocht samenstellen. En tenslotte stelde de astronoom Dap Hartmann een zeshonderd pagina’s dikke bundel samen uit mijn journalistieke werk: De armen van de inktvis.
Er is veel gedaan in 2005, maar tijd om deze site te onderhouden, was er niet.

Max Pam (columnist, schrijver, schaker) is één van de weblog-pioniers. Hij voorspelde jaren geleden dat het bloggen een enorme vlucht zou gaan nemen. Die voorspelling is méér dan uitgekomen.
Zijn website lag er, vanwege o.a. zijn ziekte, een tijd uit.
Maar hij is weer helemaal terug met een vernieuwde, nog interessantere site.
Prins Polemiek kan zich weer uitleven op zijn eigen website.
Da's genieten!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

'Openlijk gevoerde pennenstrijd', dat is wat in de vanDale als uitleg wordt gegeven van het woord 'polemiek'. Tja, vandaag de dag moet bijna elke pennenstreek eerst worden gewogen, vooraleer hij op papier staat. Hopelijk duurt dit niet zo lang(meer), anders maken we nog mee dat dit begrip vandaag of morgen 'uit gebruik' raakt ! Ach jee, nu realiseer ik mij plots, dat wat ik hier schrijf evengoed onder dit begrip ressorteert; of vergis ik me nu !

Anoniem zei

Hartelijk dank voor dit bericht Ellen. Ik las de columns en andere stukken van Max Pam altijd met veel plezier.