26 juni, 2007

Door God geroepen

De luitenant-kolonel - "majoor Bosshardt"- is op de gezegende leeftijd van 94 jaar overleden.
"God hebbe haar ziel en zaligheid". Hij ontvangt haar met open armen, dat weet ik zeker.
Vanavond zag ik een herhaling van "Villa Felderhof" waarin ook de onvergetelijke Herman Brood te gast was. Die ontfermde zich zo liefdevol over Alida.
Ik vond al die heisa rondom de majoor altijd een beetje overdreven. In de jaren '70 was ze bijna dagelijks op radio of televisie. Het gevolg was dat ik een lichtelijke aversie tegen het Leger des Heils kreeg.
Wat mij wel aansprak en ook verraste was haar vriendschap met W.G. van de Hulst jr., die in 2006 overleed. Junior maakte de illustraties voor de christelijk opvoedkundige boekjes van zijn vader W.G. van de Hulst (1879-1963), de bekende Utrechtse schoolmeester en kinderboekenschrijver. Als kind werd ik er eerst uit voorgelezen en later las ik de boekjes van W.G. zelf - tientallen keren.
De man heeft een gigantisch oeuvre op zijn naam staan. Voor wie er - net als ik - nostalgische gevoelens bij krijgt: http://wgvandehulst.com/
Dankzij het overlijden van een heilsoldaat ben ik erop gekomen en kwam de tijd van "toen was geluk" weer even bovendrijven.

Geen opmerkingen: