19 juni, 2007

Schrik en ongeloof

Bij het lezen van onderstaand bericht sloegen bij mij de stoppen door.

Leraar vast voor ontucht op zomerkamp
dinsdag 19 juni 2007 15:00
(Novum) - Een 58-jarige leraar van de Willibrordusschool uit Zierikzee is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden. De docent uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt verdacht van het plegen van ontucht met zeker drie leerlingen. De leraar van de rooms-katholieke basisschool zit vast.
De Zeeuwse politie heeft drie aangiften opgenomen van ontucht, die eind mei tijdens een schoolkamp in Zonnemaire zou hebben plaatsgevonden. Twee vermoedelijke slachtoffers zijn begin deze maand in een speciale kinderverhoorstudio gehoord.
In overleg met het Openbaar Minsterie wordt in de loop van de week bekeken of de leraar wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of de verdachte langer vast blijft zitten.


Zoon Jacob heeft op de Willibrordus gezeten. Een prima school met degelijke leerkrachten. De ontuchtpleger kennen wij, al heeft Jacob nooit les van hem gehad.
Wij vonden het altijd een bijzondere man, wat niet betekent dat wij hem tot het plegen van deze delicten in staat achtte. Integendeel, we zijn met stomheid geslagen.
Schouwen Duiveland is een uitgestrekt gebied, doch een kleine gemeenschap. Zowel de slachtoffertjes en hun familie, als de leerkracht en zijn familie, maar ook de school zijn beschadigd.

Geen opmerkingen: