24 juni, 2007

Miles and points

Zoals iedere grote stad is ook Antwerpen een ramp voor automobilisten. We hadden ons ook slecht voorbereid. Dom, zeker omdat we vanuit een onbekende richting kwamen. Alles is of éénrichting verkeer of autovrij. Maar dankzij behulpzame voetgangers vonden we de Groenplaats. Het geheel verbouwde Hilton is een lust voor het oog.
Dankzij mijn Goldcard kregen we - zoals gebruikelijk - een upgrade naar de Executive floor. Zulks is altijd een verwennerij. Gratis drankjes en hapjes - evenals het ontbijt - te nuttigen in the Executive lounge, is een feest. De super de luxe kamer met eveneens gratis drank en lekkernijen, geeft je een rijk en bevoorrecht gevoel.

Denk niet dat ik veel voor zo'n Goldcard hoefde te doen. Hilton is een zakenhotel en daarom in de weekends zeer betaalbaar. Na een jaar met een aantal overnachtingen werd mij de Goldcard met de bijbehorende voordelen aangeboden. Dat is een slim lokkertje, inderdaad. We maken er gretig gebruik van.
De enige moeite die ik mijzelf getroost is het sparen van punten en miles via de aan het bedrijf verbonden cards: KLM, Delta Airlines, American Airlines, Best Western, Hilton, Bijenkorf, Airmiles, e.v.a.
Het heeft ons geen windeieren gelegd. Met de luchtvaartmaatschappijen hebben we al meerdere keren gratis vluchten gemaakt en/of upgrades gekregen.
Een maand geleden logeerden we drie dagen gratis in hartje Parijs in een **** hotel. Dat zijn leuke dingen voor de mensen en je hoeft er weinig voor de doen.
Ook in de Airmileswinkel heb ik vele keren mijn slag geslagen en toen Jacob in de V.S. studeerde kon ik voor een habbekrats of gratis vliegen.
Gisteren ontmoetten wij onze "onbekende" Franse vrienden Sandrine en Jean Bernard. Voor wie het verhaal van de toevallige ontmoeting nu nog niet kent:
Er is een leuk contact gelegd.
We hebben heerlijk gegeten bij Dock's Café aan de Jordaens Kaai.
Geweldige ambiance, heerlijk eten (ook Fruits de Mer), vriendelijk personeel en Bernard koos wederom een verrukkelijke wijn uit. Visjes moeten zwemmen.
Heel laat liepen we - Franse chansons zingend - door de historische straatjes en dronken vlak achter de Grote Markt nog een pintje. Daar hoorden we van drie uitgelaten Hollandse jongens dat Jong Oranje met 4-1 had gewonnen. Dat nieuws vervolmaakte een toch al succesvolle avond.
Antwerpen is in alle opzichten een heerlijke stad om een weekend te verblijven.

Geen opmerkingen: