18 augustus, 2007

Dag Jos

Jos Brink is het zoveelste slachtoffer van darmkanker. Binnen mijn eigen omgeving lijden enkele zeer naasten aan deze fatale kankersoort. Allen - net als Jos - met uitzaaiingen naar andere organen, waarbij de kans op herstel uitgesloten is. Het is een gruwelijke ziekte, die als een moordend griepvirus om zich heen slaat. Zodra je vage klachten hebt, lijkt het al te laat te zijn.
Brink was kansloos. Dat was voor mij - na het lezen van het eerste persbericht - al duidelijk.

Jos Brink was een absolute publiekslieveling. Hij kon - net als Mies Bouwman - een grote avondvullende televisieshow presenteren. Jos was Mr. Amusement himself.
De programma's die hij presenteerde hadden als succesformule Jos Brink. Hij sprak mensen enorm aan.

Mij dus niet. Ik bewonder(de) de man. Absoluut! Als de adoratie van een miljoenenpubliek aan je kleeft, dan verdien je respect.
Maar ik hield niet van zijn humor, zijn trucjes. Jos Brink had Wim Sonneveld als leermeester en grote voorbeeld. Ook Sonneveld heb ik - op een paar liedjes na - nooit echt leuk gevonden. Dat is heel persoonlijk.
Ik heb van AVRO's Puzzeluur tot TV-Toppers Brink gevolgd. Dat laatste programma vond ik ronduit slecht, mede door de belabberde presentatie van Jos. Hij zat m.i. niet lekker in zijn vel bij dat format.

Enfin, een icoon is heengegaan en miljoenen mensen zullen hem ontzettend missen. Voor de ontroostbare fans is er op de site van You Tube nog genoeg (na) te genieten.
http://youtube.com/results?search_query=jos+brink&search=Search

Geen opmerkingen: