10 augustus, 2007

Opkraskritiek

Inmiddels heeft iedereen een mening over (de mishandeling van) Ehsan Jami. Alle weblogs van politici gaan erover. Vervolgens gooide Wilders olie op het vuur en zo werd het toch nog een hete zomer.

Ik zou een pagina kunnen vullen met links naar uitspraken, columns en interviews die over dit onderwerp gaan. Onderling wordt er met verwijten gegooid (o.a. G.S. en Ashfin Ellian).
De PvdA vindt Jami ongenuanceerd in zijn uitspraken. Eddy Terstall vertelt in Het Parool dat Jami de zaken nogal eens verdraaid (heeft), waardoor partijgenoten terughoudend zouden zijn met contact zoeken.
Okay, hier dan toch een link.
http://www.parool.nl/nieuws/2007/AUG/10/bin1.html

Dat zijn uitlatingen waar ik niets mee kan, omdat ik daar geen inzicht in heb. Terstall kan best gelijk hebben.

Ook lees ik dat Jami nogal koppig is, zijn eigen plannen ambitieus wil verwezelijken en ongeduldig is.
http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article770831.ece/Ehsan_Jami_Ongrijpbaar,_ambitieus

Stel dat dit allemaal waar is, dan nog is dat geen vrijbrief voor (doods)bedreigingen en mishandeling.

Wat ik triest vind is dat het niet meer om de inhoud gaat, nl. de gevaren van de fundamentalistische islam, waar Jami voor waarschuwde. De PvdA durft geen impopulaire uitspraken te doen, laat staan maatregelen te nemen. Pappen en zoethouden, daar winnen we de oorlog mee.

'l Histoire se répète: Jami zal noodgedwongen - vanwege de kritiek - de PvdA verlaten en voegt zich bij een partij die zijn gedachtengoed ondersteunt.
En de PvdA heeft zich wederom van een probleemkind ontdaan.

Terug naar de orde van de dag.

Geen opmerkingen: