31 augustus, 2007

Het gesprek

Het gesprek van de dag in medialand gaat waarschijnlijk over "het Gesprek". Deze nieuwe (low budget) zender, die vanaf 2oktober (digitaal) gaat uitzenden en brengt louter interviews en debatten. Bekende namen als Jort Kelder, Theodor Holman, Felix Rottenberg en Catharine Keyl. Frits Barend krijgt zijn eigen sportprogramma.

Verder zijn er natuurlijk al weer de nodige relletjes geweest. Zo stapte Pieter Storms voortijdig op. http://www.depers.nl/entertainment/97286/Pieter-Storms-weg-bij-interviewkanaal.html en mogen RTL-sterren niet meedoen http://www.ad.nl/cultuurenshow/article1621384.ece

Ik ben wel blij met zo'n zender, al zal ik die in eerste instantie alleen vanaf mijn laptop kunnen bekijken. De publieke omroep voorziet niet meer in dit soort programma's, waarin onderwerpen diep uitgeput worden.

Bij deze plaatst ik de Desmet-nieuwsbrief in één moeite door:

Vanaf volgende week vrijdag 7 september presenteert Theodor Holman zijn wekelijkse talkshow Desmet Live weer rechtstreeks vanuit café Desmet.Voor wie het nog niet wist: de Humanistische Omroep is definitief de uitzendingop dinsdag kwijt en houdt alleen de vrijdag nog over. Maar nieuwe plannen zijn gemaakt en we verheugen ons op het komende seizoen met bijzonderegasten en live muziek. Ja inderdaad, de live muziek is weer terug bij deHumanistische Omroep!
Tussen 18.00 en 19.00 ontvangen we een hoofdgast voor een gesprek van een half uur en we gaan door met de Humanistische Canon: mooie boeken en films voor het humanistische plankje. Is er aanleiding dan maken we ruimte voor een actualiteit. Aan het eind vanhet eerste uur komt Max Pam met krantenberichten die voor goddelozen van belang zijn.
Tussen 19.00 en 19.50 uur zijn er de rubrieken van chef Entertainment Gijs Groenteman en van Aaf Brandt Corstius (allebei eenmaal per maand) en om de week komt Chris van der Heijden met een internationale kwestie.
Het laatste half uur van iedere uitzending is er een daverende slotdiscussie over een actueel onderwerp met vaste panelleden Amanda Kluvelden Stephan Sanders.
Regelmatig schuiven aan Nelleke Noordervliet, Stine Jensen, Chris van der Heijden en anderen.

Wij vertrekken vandaag uit een zwaar bewolkte Desenzano. Gisteren heeft het langdurig geregend, wat mij de mogelijkheid gaf aan mijn boek te werken. Straks dus naar Verona. Een schietgebedje richting weergoden moet ervoor zorgen dat het vanavond droog blijft.

Nabucco in de Arena!!!!

Geen opmerkingen: