28 augustus, 2007

UNA GIORNATA NON PARTICOLARE

Op de wekelijkse markt na, is er vandaag weinig spectaculairs te melden. De zon en de warmte dreven ons naar ons strandje, waar het veel drukker was dan gisteren.

Vandaar dat ik even terugkom op (voor ons prettig) nieuws van enkele dagen geleden.
http://www.brabantsdagblad.nl/economie/article1793528.ece
Personeel ABN Amro voelt niks voor overname

AMSTERDAM (ANP) - Het personeel van ABN Amro voelt niets voor een overname van hun bank. Het liefst zien de medewerkers dat de bank alleen verder gaat. Dat blijkt vrijdag uit een internetpeiling van vakbond De Unie onder werknemers van ABN Amro.

Wereldwijd reageerden 6000 werknemers op de peiling. Van hen pleit 55 procent voor een zelfstandig voortbestaan van ABN Amro. 39 Procent is voor een overname door de Britse bank Barclays, terwijl slechts 6 procent wil dat ABN Amro in handen valt van de bankengroep Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

De grote weerstand van het personeel tegen een overname door het bankenconsortium is pikant. Kenners geven het trio al enige tijd de beste kans om de overnamestrijd te winnen. Dat komt omdat ze een hoger bod hebben neergelegd dan rivaal Barclays.

Blijkbaar zit het personeel van AAB op één lijn. Eerder schreef ik al dat het waarschijnlijk geen invloed heeft op de verdere ontwikkelingen. Doch Fortis kan dit in zijn zak steken, lijkt me geen prettig vooruitzicht.
Dus heb ik nog maar geen rode das gekocht op de markt.


Wat ik ook als goed nieuws beschouw is het mogelijk partijvoorzitterschap van Jan Pronk. Dat brengt weer wat leven in de rooie brouwerij. SP en GL zullen wel in hun handen wrijven.

Bos en Pronk: twee kapiteins op één (al zinkend) schip??

Dat kan nooit goed gaan.

Geen opmerkingen: