06 augustus, 2007

Monddood

Lees de column van Afshin Ellian in de Elsevier. Ellian is tevens adviseur en woordvoerder van de mishandelde ex-moslim Ehsan Jami.


Zie eveneens Nova vandaag , waarin Ehsan zijn enige interview n.a.v. de mishandelingen geeft en Ellian in de studio te gast is. http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=5362&selectArchiveDay=2

Het duizelt me even. NL - het land van het vrije woord, het voorbeeld van (polder)democratie, het land dat in de ogen van anderen zo progressief en liberaal is - wordt langzaam aan de mond gesnoerd.

Fundamentalisten schuwen geen agressie onze stembanden door te snijden.

Ehsan Jami verloor vandaag op 22-jarige leeftijd zijn vrijheid. Hij kreeg levenslang en zal voortaan altijd schichtig over zijn schouder kijken - ondanks de beveiliging.
En Ella Vogelaar gaat een dialoog aan met een extremist. De voorzitter van de Contact Groep Islam (CGI), Yahia Bouyafa, zou door inlichtingendiensten worden gezien als een spin in het web van de fundamentalistische Moslim Broederschap.

Het moet toch niet veel gekker worden.
Waar gaat dit naar toe??
In ieder geval wordt er onrust, angst en wanhoop gezaaid. De fundamentalisten lachen zich rot. Tweespalt onder de Nederlandse bevolking. Je leest het op de politieke fora. Mensen maken elkaar verbaal af. Ze gooien de meest vreselijke verwensingen naar elkaars hoofd.

Extreem rechts spint er garen bij. "Kom maar in mijn huisje. Wij zijn anti - Islam en als je dit niet wilt, join us."
"Nee, het gaat nog steeds om waarden en normen", zegt dit oh - zo moreel zuivere kabinet. We moeten ons druk maken om affiches met schaars geklede dames en een programma als de Gouden Kooi.
Vorige week hoorde ik politici nog zeggen dat de rust een beetje was weergekeerd in NL, na de moord op Theo van Gogh. De scherpe kantjes waren eraf, de angst - en haatgevoelens ebden weg. Wishfull thinking. Niets is minder waar.

Mijnheer de minister president: " slaap zacht ". Ehsan Jami kan dat waarschijnlijk voorlopig niet meer.

Geen opmerkingen: