07 september, 2009

Kokker-ellen (17) Boeuf uit de slowcooker


CROCKPOT kookt.
*******************
Vandaag zijn wij naar Auchan, de hypermarché tussen Kortrijk en Lille. Er moet weer wijn gekocht worden. Her en der graai ik nog wat andere, in Nederland niet verkrijgbare, lekkernijen uit de schappen.

Omdat ik niet weet hoe laat we thuis zijn en manlief vanavond een vergadering heeft, komt koken in de knel.
Dus roep ik de hulp in van mijn slowcooker en improviseer er lustig op los. Mijn crockpot stelt mij nooit teleur. Ik zet hem 's morgens aan, ga weg en 's avonds schep ik een heerlijk gerecht op.
----------------
Om een voorbeeld te geven (nee, geen maten - uit de losse pols):
Zout en peper sucadelapjes of magere runderlapjes. Wentel ze door de bloem en leg ze in de slowcooker.

Giet er rode wijn over. Een eenvoudige Côte du Rhone voldoet.
Doe er een blikje tomatenpuree bij.
Laurierblad en als u het in huis heeft: Provençaalse kruiden.
Pel een aantal sjalotjes en pers wat tenen knoflook uit.
Zet de slowcooker aan. High of low hangt af van de beschikbare tijd.

Een uur voor opdienen voeg ik er nog een doosje champignons toe. Worteltjes, spercieboontjes, whatever. Het kan niet misgaan.
Even proeven of er nog meer zout, peper of misschien een schepje suiker (doe ik niet) bij moet.

Puree, gekookte aardappels of stokbrood en een glas rode wijn erbij. Yammie!!

Crockpot is my friend!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een leuke recepten. Heb vorige week een crock pot gekocht. Heb het bij familie in Canada gezien. Ben er ook helemaal gek op. Ga zeker je recepten proberen.

Ellen ten Bruggencate zei

Ik kan u ook de slowcooker saver aanraden. Dit is een cover die voorkomt dat de crockpot de smaak van het gerecht aanneemt. Echt noodzakelijk wanneer u bijvoorbeeld vlees, vis, maar ook toetjes in de crockpot wilt maken. Succes!