29 september, 2009

Zuurkoolgevecht

De zomerkleren zijn naar de berging. De winterkleren hangen in de kast.
Sandalen en slippers zijn vervangen door laarzen. Ik heb toegegeven aan de herfst.

En dus kon ik ook de verleiding niet weerstaan om zuurkool te kopen. Uit het vat.
Bij de ambachtelijke slager kocht ik een echte rookworst.

Manlief vindt ouderwetse stampot het lekkerst.
Ik eigenlijk ook. Met de juslepel duw ik een kuiltje in het bergje op mijn bord, een zuurkool-vulkaan.

Alleen wordt het altijd zo'n ongelooflijke puinhoop in de keuken wanneer ik de mixer in de pan zet. De zuurkool krult om de gardes naar boven en spettert alle kanten op.
Dan heb ik gegeten en gedronken.

Volgende keer maak ik weer een ovenschotel met aardappelpuree.
De zuurkool onderin, waar het geen kwaad kan.

4 opmerkingen:

Foxx zei

Een mixer geeft idd vaak een knoeiboel in de keuken, zo is ook mijn ervaring. Al d die moderne technieken in de keuken, vaak geeft het ook een hoop extra schoonmaakwerk. Vuistregel: de oplossing is eenvoudig, doe het net zoals onze moeders. In dit geval eerst de aardappels pureren (liefst met een stamper) en daar dan de zuurkool met een houten lepel doorheen scheppen. Geen geknoei en toch een lekker stamppotje. Beetje uitgebakken spek erbij... hmmm!

Ellen ten Bruggencate zei

Aardappels en zuurkool apart van elkaar koken?

Foxx zei

Ja, die kook ik altijd apart, aardappels en boerenkool daarentegen gaan samen in de pan.

AVe zei

Ellen!

Ga jij eens snel de 'Dikke van Dam' kopen!

:-)