04 november, 2009

Hier is Joop

**************************************************************
Llink eruit, PowNed en WakkerNederland erin. Dat is de uitspraak van minister Plasterk.

Geen idee hoeveel tijd ze krijgen, maar het lijkt mij dringen geblazen.
Omroep MAX rukt op. Niet onlogisch gezien de vergrijzing van onze samenleving.

Op internet hebben we er een "actualiteitensite" bij: JOOP.NL.

Dit is wat Fransisco van Jole (internetgoeroe en oprichter) over de totstandkoming schrijft:
Dit is Joop
De geboorte van een nieuwe opiniesite
Dit is Joop. Eindelijk. Een hele tijd geleden stapte ik op een receptie enigszins nerveus op toenmalig VARA-voorzitter Vera Keur af met een idee waar ik al langer op broedde. In de Verenigde Staten, zei ik, is een site The Huffington Post die het nieuws volgt met een politieke blik en die de opinies van tal van prominenten en experts verzamelt. Het is een site waar progressief Amerika elkaar vindt. Moet in Nederland de VARA niet zoiets gaan maken? Ze reageerde tot mijn opluchting meteen enthousiast.


Toegegeven dat ik continu tussen links en rechts zweef, zo'n mooie/vernuftige site als deze ben ik nog niet tegengekomen.
Opzienbarend zijn de nieuwe technische snufjes. Laat dat maar aan Van Jole over. JOOP.NL maakt alle andere sites ineens ontzettend oubollig.

Met het registreren (profieltje aanmaken) om een reactie achter te laten heb ik geen probleem. Wel vind ik het jammer dat de mogelijkheid om een vermelding van je (eigen) website te maken daarbij ontbreekt.

Men reageert uitbundig. Internet biedt mensen de mogelijkheid om vrijuit hun mening te geven. Ze voelen zich achter het toetsenbord veilig. Dat houdt wel in dat veel reacties langer zijn dan de column.

Ben benieuwd voor hoelang.

1 opmerking:

Anoniem zei

"Men reageert uitbundig. Internet biedt mensen de mogelijkheid om vrijuit hun mening te geven. Ze voelen zich achter het toetsenbord veilig. Dat houdt wel in dat veel reacties langer zijn dan de column."

Dat is nou zo jammer aan internet en open fora, het maakt niet uit wat je zegt met wordt meestal niet geweigerd en al helemaal niet geredigeerd. Als voorbeeld noem ik de nieuwsgroep nl.politiek

gr,
Jan