01 november, 2009

Op water en lucht

Zaterdag is brooddag: in mijn familie een eeuwenoude traditie.
----
Bij gebrek aan een echte "warme bakker" kocht ik gisteren een heerlijk ogend, maar behoorlijk prijzig brood bij Appie.
----
Appie geeft prachtige namen aan zijn ambachtelijke (af)baksels. Het heet dan ook niet zomaar brood. Het heet pain. En dan nog iets met campagne.
----
Door mij, in dit geval, vrij vertaald als veld. Ja................................en denk je al gauw aan muizen.
----

3 opmerkingen:

Anoniem zei

oeps, niet goed gekneed deeg?

De pain de boulogne is sinds een aatal jaren mijn brood en tot nu toe is ie erg goed.
De broodzakken waren in het verleden matig, maar het venster laat niet meer los en het scheurt niet meer.

vertelse,
Jan

Foxx zei

Nee, dat komt niet door de muizen. Volgens mijn moeder 'heeft de bakker daar zijn wijf doorheengejaagd'....

Ellen ten Bruggencate zei

Deze boterhammen waren in ieder geval onmogelijk te beleggen.

Draai het vertelseltje wel uit en neem het morgen mee naar de aardige dames van Appie.

Nu ik er langer naar kijk: het lijkt op een brood waar ontsnappingsgereedschap in werd verstopt voor gevangenen.