20 november, 2009

Kletsmajoor

*******************************
Goed, hij mag niet lullen over het theekransje op Noordeinde. Of was het Huis ten Bosch? Hoe dan ook, het mag niet.

Arend Jan (waarom klinken dubbelde voornamen toch altijd zo oenig) Boekestijn is een notoire kletskous. Zijn stem verraadt aanstellerig intellectualisme. Daarmee bedoel ik te zeggen: hij doet graag belangrijk. En dat komt nou juist zo stupide over.

Ik ben tegen het koningshuis en dus ook tegen geheimhouding van gesprekken met de vorstin. Volksvertegenwoordigers moeten hun kiezers openheid van zaken geven, vind ik.

Maar goed, ik maak de regels niet.

Trouwens - zou de koningin denken dat ze, door met volksvertegenwoordigers te praten, contact heeft met haar onderdanen?

Arend Jan heeft meer uitglijders gemaakt. Ook belangrijkdoenerij. Iedereen herinnert zich het onderonsje met Maarten van Rossem. AJ liet zich laatdunkend uit over zijn partij en fractievoorzitter terwijl de camera nog liep en de microfoon nog aanstond.
Sufferd.

Frits Wester had de dag van zijn beroepsleven. De blik in de ogen van Arend Jan zei genoeg: "méér méér méér Frits."
Dat heet publiciteitsgeil.
En Frits was de flauwste niet.

Arend Jan vond dat hij een intellectueel gesprek had gevoerd met de koningin. Een gesprek van hoog niveau over ingewikkelde zaken waar de burger in dit land geen weet van heeft.

Ach, en na dat en nog veel meer gezegd hebbende werd Arend Jan zelf weer een "domme" burger die zijn loslippigheid mag gaan botvieren op zijn vrouw.
*****************************************************************************

1 opmerking:

Anoniem zei

Als een bijen-koningin dood gaat (bij mensen overlijdt of opstapt) passen de werkers zich eenvoudig aan bij een ander bijenvolk. Ik ben benieuwd of dat ook geldt voor AJB.
Horen we in de toekomst nog wat van AJB? Zal hij zich op het schrijven richten?

Btw. heeft hij een beroemde broer die OBB heet?


Jan