05 november, 2009

Mexflu - deel veel

************************************************
column THEODOR HOLMAN

Woensdag reed ik op mijn fietsje in de regen over de Brouwersgracht. Bij een huisartsenpraktijk stond een rij van meer dan driehonderd meter lengte. Griepvaccinhalers.

Ik stopte even omdat ik een bekende zag, en die vroeg mij: ''Weet jij iets over dat griep­virus?''

Ik schudde mijn hoofd. Toen zei de oude bekende: ''Volgens mij is het gevaarlijker, qua besmettingsgevaar, om hier in de rij te staan met al die mensen, dan om die griepprik niet te halen. Wat denk jij?''

Ik moest weer mijn schouders ophalen. '

'Heb jij het griepvaccin al?''

Ja, omdat ik me constant nogal kwaad maak, hoor ik bij de risicogroepen - en als ik dan een brief krijg van de dokter, doe ik precies wat de dokter zegt.

''Eigenlijk ben je gek dat je je laat prikken,'' zei de bekende. ''Je weet niet wat er allemaal voor stoffen in die vaccins zitten.''

Het vreemde is dat me dat ook niets kan schelen. Ik ben erg voor pillen en injecties, omdat die me altijd hebben geholpen. .....................meer
----------------------------------------------------------------------------
Ik ben ook erg voor pillen en injecties, omdat ze mij ook altijd erg hebben geholpen. Zojuist heb ik een imigran (tegen de migraine) en een brufen (tegen een vastzittende nek) ingenomen. Over een half uur voel ik geen pijn meer.

Rokers hebben kans op longkanker. Bij mij zullen de nieren of de lever wel gaan protesteren. Daar krijg ik dan weer iets voor.

Terug naar de column van Holman. Dit moet een verzinsel zijn, tenzij het om de gewone griepprik gaat. En de redactie van het Parool mag de tekst wel wat beter redigeren, maar dat terzijde.

De eerste Mexflu-prik krijgen we volgende week pas. De tweede volgt drie weken na de eerste. Gisteren was ik bij mijn huisarts voor een vermeende hersenschudding en vroeg hem of de vaccins al binnen waren.

"Jazeker, maar helaas kan ik je er nu geen geven. Bij de gewone griepprik kan dat wel, dat zijn kant-en klaar spuiten. "

Hij liet mij de "ouderwetse" ampullen zien. In één ampul zit vloeistof voor tien prikken. Alleen, zodra die ampullen zijn opengemaakt moeten ze direct gebruikt worden. Het spul schijnt binnen een half uur te bederven.

Gisteravond zat er weer een deskundige aan tafel bij P&W. Niets nieuws onder de zon.

Aan het eind van zijn betoog zei hij dat iedereen met vragen bij de huisarts terecht kan.
"De huisarts weet alles," waren zijn letterlijke woorden.

Het zoveelste afschuivertje.

En de huisarts?
Die verwijst je weer door naar de G.G.&G.D.

De Mexflu is een hardnekkig handenbindertje.

Geen opmerkingen: