28 november, 2009

Klussen

Twee weken geleden knapte P. een slaapkamertje in ons Zeeuwse huisje op. In eerste instantie haalde ik mijn schouders op: "Niet nodig."

Desondanks ging hij aan het werk en maakte ik mij uit de voeten. Hij had mijn hulp niet nodig en ik wilde de rommel niet zien - noch zijn gemopper aanhoren.

Toen ik twee dagen later terugkwam was ik blij verrast. Het kamertje zag er licht en fris uit.

Mijn enthousiaste reactie was voor P. een stimulans om het tweede kamertje aan te pakken. Gisteren had hij verf en rollers bij Praxis gekocht. Vanmiddag was er genoeg energie en zin om de handen vuil te maken.

Toen hij een kast van de muur weghaalde was het even schrikken, maar met een anti-schimmelmiddel van HG is ook dit probleem binnen vijf minuten opgelost.
Om hem weer niet in de weg te lopen ging ik boodschappen doen, helemaal in Nieuwerkerk. Daar nam ik rustig de tijd voor zodat P. in alle rust zijn klusje kon klaren.
Eenmaal thuisgekomen trof ik mijn lief in oververhitte staat aan. Ik zag dat er aan het kamertje niet veel was gedaan. De kast was schoon, de muur was schoon, de vloer was schoon, er lagen kranten - maar er was niet gewit.
"Geen zin meer, schat?"
"Ik had wel zin, maar roller en verf liggen in de kofferbak."

Geen opmerkingen: